Szeretnék én is a gazdagok körében mozogni, nem akarok aggódni hogy hogy jövök ki egy hónapban, sok dolgot szeretnék kipróbálni. Ambícióm az van hozzá, de nem tudom hol kezdjem. Külföldre is szívesen megyek mert jó a nyelv érzékem, de foggalmam sincs hogyan lehetne feltörni a csúcsra vagy milyen munkával. szerintetek?
10 ez igaz. Igazából mindent lehet zseniálisan csinálni, meg szarul is:)
2016. márc. 12. 21:54
12/26 anonim válasza:
#7 jól fizetnek, ha a szakma krémjébe tartozol. Ha csak egy mérnök vagy isten háta mögötti mucsaröcsögei cégnél, akkor nem leszel jól megfizetve.
2016. márc. 12. 22:13
13/26 anonim válasza:
Nem kell mucsaröcsögén maradni, ezeket sem csak megtanulni kell, mindig kell magadat folyamatosan képezni, keresni az előrelépésedet. Itt jön képbe a saját életrevalóságod és szerencséd. Ugyanis az is kell a boldoguláshoz a képzettség mellett, mint tudjuk. De ez a 3 tulajdonság közül, ha valaki csak eggyel rendelkezik, akkor is jól megélhet. Példákat tudunk. Nem tudom, mit tudnék írni még, amibe nem köttök bele és nem kerestek kifogásokat. De lehetsz pl. személyi edző is, meg kőműves is, meg szaki, aki sok mindent meg tud szerelni, ezek is jól keresnek, HA jók a szakmájukban. Nyilván való, ha valaki nem jó valamiben, akkor nincs abban az irányban jövője. Jónak kell lenni, egy jól fizető szakmában.
2016. márc. 12. 22:35
14/26 anonim válasza:
De jól keres egy nemzetközi kamionos is, 500 ezer/hó, mondjuk életed az nincs mellette.
2016. márc. 12. 22:45
15/26 anonim válasza:
Nem kötekedésnek szántam, amit írtam, de köszönöm a lepontozást... :)
Jelenleg pályakezdő könyvelőként dolgozom egy multinál. Oda bejutni és ott bent maradni az kihívás. Rengetegen mennek kisebb könyvelő irodákba minimálbérért dolgozni. Tehetség kell ahhoz, hogy bekerülj egy nagyobb céghez. Tanulhatsz bármennyit, ha nem tudod magad eladni, majd nem tudsz odabent talpon maradni.
Nem a pénznek kéne lennie az elsődleges motivációnak. Amiket először felsoroltál szakmák, mind olyanok, ahova keményen kell tanulni, és csak akkor lehet véghez vinni, ha tényleg szenvedélyed az adott szakma. Másképp nem megy. Reggeltől estig bent poshadsz a munkahelyeden, ahol még arra sincs időd, hogy igyál egy kortyot, de csinálod, mert szereted. Ha ez nincs meg, nincs értelme.
2016. márc. 12. 22:58
16/26 anonim válasza:
Nem pontoztalak le. Én biztos nem. Amit meg írtál most, hát ugyanazt írtuk, csak másképp.
2016. márc. 12. 23:07
17/26 anonim válasza:
Meg hát pályakezdő vagy... Az összeg amiért dolgozol, idővel és tapasztalattal jócskán emelkedik majd ebben a munkakörben, én azt kívánom :)
2016. márc. 12. 23:11
18/26 anonim válasza:
Kezdjük ott, ha valakinek ilyen ambíciói vannak azok nem szakmákban, alkalmazotti létben gondolkodnak. Nem is értem, hogy miért sorolt valaki itt fel kapásból vagy 10 szakmát. Alkalmazottként a legnehezebb elérni ilyen életvitelt. Magyarországon pedig szinte lehetetlen.
Vállalkozni kell, csak abban van ilyen kitörési lehetőség, ez teljesen egyértelmű.
Persze azt sem ártana definiálni mi számodra a gazdag. Volt egy felmérés a hvg-n, sokaknak már az is gazdagnak számít aki havonta fél milliónál többet keres. Az én szemszögemben havi minimum nettó 1 millió Ft alatt senkit sem tekintenék gazdagnak, persze ez szigorúan Magyarországra értve.
2016. márc. 13. 07:07
19/26 anonim válasza:
Tanulj sokat, kerülj be akármilyen tárgyból a legjobb hazai egyetemre (pl ha műszaki beállítottságod van akkor BME) és pályázz meg külföldi "utat" és ha nyersz akkor kezdődik a munka java. Elősször is az az 1-2 év alatt amit kint töltesz ( én Zürichben voltam) be kell vágódni hogy 1. Ösztöndíjat szerezz 2. Átvegyen az egyetem. Énnekem mindkettő sikerült és ott végeztem vörösdiplomával, meg phd-t is szereztem. Nem írom le hogy mennyit keresek mert ahhoz senkinek semmi köze, de annyit leírok hogy1 évnyi munkaután( pályakezdőként) nem jelentett gondot megvenni egy vadonatúj Porschét. A lényeg az hogy tudj addig tanulni amíg teljesen ki nem merülsz meg még utna 3 órát. A munkahelyen is ez megy, ha megvan a kellő diploma Úgyis először vezető beosztásba tesznek mondjuk egy gyárnál vagy egy régiónál, de a cél az mindig a csúcs, a cégnél ahol dolgozok egy év alatt jutottam el oda hogy az egész cégnél én irányítom a fejlesztést. Ami mégfontosabb: Találd meg hogy miben vagy tehetséges, értem ez alatt hogy ha humán beállítottságú vagy akkor az életben nem leszel jó mérnök, ilyenkor is Megvannak a kapuk, lehetsz jogász, doki, stb.
2016. márc. 13. 08:17
20/26 anonim válasza:
Eszembe jutott hogy az még egy nagyon fontos dolog hogy ügyesen fektesd be a pénzed. Lakásokat, földeket, részvényeket érdemes venni, a lakás és a földek egy állandó jövedelemhez juttatnak ha kiadod bérbe ( ugyan nem Magyarországon lakok de pesten van két lakásom amiket 1 hónap alatt sikerült kiadni). Így a vagyonodat nem veszélyezteti az árfolyamingadozás és még plusz jövedelemhez is juthatsz amit újra befektethetsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!