Havi 500 ezerből egy öt tagú család megtudna élni? Bármiféle tartozás nélkül
igaz mi négyen vágyunk havi 425K nettó bevételből havi 100K félre is teszünk.
zugsorszámra vesszük kólát (mee így olcsóbb 299/2,5L) pizza jégkrém stb a két kutyánk havi 15K még megeszik a maradékokon kívül kb havi 25K eltankolunk. és én még cigizek is havi 25K
Köszi!)
Még szívesen várok válaszokat!
"Még szívesen várok válaszokat!"
Miért? Már megtudtad, hogy meg tudna élni. Attól, hogy még 3-an leírják, hogy igen, meg ketten, hogy azért többet is el lehetne költeni, szóval attól nem leszel okosabb.
megint nem tudtok olvasni bakker...
5 főre 500k havonta, nem 1 főre!!!
100k/fő annyira jó? mik vagytok ti, fideszes politikusok 5 milliós fizetéssel, hogy ilyen határozottan megmondjátok, hogy 100k-ból olyan jól élnétek?
tegyük fel egy 3 gyerekes családról van szó, anyu meg apu fejenként 250-et keres... iskolázás, étkezés, ruházkodás, rezsi, családi autó, esetleg egyetem finanszírozás... na, még mindig olyan sok az az 500k, hogy nagy lábon élnek?
Én azt nem mondanám, hogy luxus körülmények között lehetne élni belőle, de ki lehet bírni.
Megélni természetesen elég, ez bőven nem az a szint ahol a számlákkal kell sakkozni de még nem is az ahol szinte bármit megvehetsz. Csak egy átlagos szintre elég, mert ez tényleg nem túl sok, épp csak picivel kell átlag feletti kereset hozzá, sőt Budapesten ez átlag alattinak számít. Számoljunk:
3 gyerekre családi pótlék 48e, adókedvezmény 99e. Ha ezeket levonom az 500e-ből akkor marad 353e. Két szülő van, szóval havi nettó 176500Ft/fő fizetés kell ehhez.
Ez azért egyáltalán nem valami hú de kiemelkedő de persze simán meg lehet élni belőle ha beosztják.
Meg lehet élni ennyiből, de 3 gyerek mellett azért nehezebb.
De nem lesznek filléres gondok ennyi bevétel mellett.
Mi hárman vagyunk ennyire, egy kisfiunk van, és nincs semmire gondunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!