Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Buszvezető vagy masszőr?

Buszvezető vagy masszőr?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ezzel a kérdéssel azok felé szeretnék fordulni akiknek volt közük a szakmához vagy dolgoztak/dolgoznak benne.

Jelen pillanatban döntésképtelen vagyok, mindkettő jó szakmának tűnik, de nem tudom melyiket végezzem el. Van érettségim és szakmám is, de abban nem tudtam elhelyezkedni, dolgozom is de nem postásként szeretném leélni az életemet :)

Szóval annyi lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek erről a két szakmáról, melyiket éri megcsinálni?

Válaszotokat előre is köszönöm! :)

2016. márc. 3. 13:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a buszvezető életképesebb. Több lehetőséged lenne elhelyezkedni.

Én ha választanék, akkor ezt választanám.

Persze függ attól, hogy hova kerülsz buszvezetőként pl.: eg cégnek fogod hajtani a külön munkásokat szállító buszát, vagy mondjuk egy szabolcs-hajdu-győr-budapest stb tömegközlekedését ellátó társasághoz, vagy egy kicsi város kis buszát vinnéd (tanya busz programban), vagy külföldi utakat vállalnál akár egyéni vállalkozóként egy utazási iroda megbízásából.... szóval nem mindegy.

2016. márc. 3. 14:01
 2/5 anonim ***** válasza:
A jogsi és egyéb papírok ára 7-800.000 forint ha buszozni akarsz!
2016. márc. 3. 14:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez a kettő olyan távol áll egymástól...

A buszvezető egy kulimunka, ahogy én látom. Vidéken lakom, minden nap ingázok.

A volános sofőrök vagy már hajnal 3-kor kelnek, hiszen az első, hajnal 4 órás buszt már éberen kell vezetniük, vagy a másik véglet, hogy éjfél tájban érnek haza. Feltétlenül kell saját kocsi, hisz ha te viszed az utolsó buszt, akkor már nem tudsz azzal hazajutni utasként.

Igaz már jó pár éve volt, de akkor a saját szememmel láttam egy ilyen volános sofőr bérpapírját. A fizetése km-től függ. Szóval mondhatjuk, hogy teljesítménybéres. Minél többet van távol otthonról, annál többet keres. De ez a bérpapír 9x (kilencvenvalahány) ezer ft-ról szólt. Kétlem, hogy azóta sokkal többet keresnének.

És állandóan figyelniük kell, nem lankadhat a figyelmük, mert emberek életéért felelnek. Meg jön a sok büdös, proli utas... kinek hiányzik ez?

A masszőr számomra egy más világ. Igaz, ha alkalmazott vagy, nem kapsz sokkal többet (pl. gyógyfürdő), meg ott kikészül a kezed, az ízületeid. Gyúrhatod a sok öreg, beteg embert, az nem vmi jó.

De ezt nagyon sokan vállalkozóként, masszázsszalonban csinálják. Na oda nem téved be a proli, csak a pénzesebb emberek. Szerintem ebben van pénz. De itt meg számolni kell azzal, hogy ma a prostik is masszázst hirdetnek, és ha nő vagy, ilyen szempontból veszélyben vagy. De biztoas nem nő vagy, ha buszsofőr a másik alternatíva. :D

2016. márc. 3. 14:54
 4/5 anonim ***** válasza:

#3 ha férfiként lesz masszőr akkor meg a homokos pasik fogják megtalálni.

Egyik se lennék, már sajnálom, hogy masszőrnek tanultam.

2016. márc. 3. 15:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen azt elfelejtettem írni, hogy férfi vagyok ^^, igazából ha azt nézed, bárhova mész dolgozni, mindennek van valami hátulütője.
2016. márc. 3. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!