Mégis miért nem vettek fel erre a munkára szerintetek? Pedig előnnyel is indultam.
Hiába is kérdeznéd, nem mondanák meg őszintén.
Lesz még sok ilyen.
Nem tudhatod, hogy miért nem téged választottak. Lehet, hogy volt egy rokon, vagy túl magas volt a bérigényed, vagy egyszerűen csak túl ambiciózusnak ítéltek meg egy sima eladói munkához.
Ha nem téged vesznek fel, az nem azt jelenti, hogy rosszul szerepeltél, csak nem ilyen emberre gondoltak, mint te.
Nagyon idegesítő, az biztos, de sehol nem fogják megmondani. Jobb, ha nem csinálsz belőle ügyet, és továbblépsz.
A legtöbb állásra már előre le vannak vajazva a kedvezményezettek:) Rokon, ismerős satöbbi. Persze ilyenkor is csinálnak interjúkat, nem is tudom miért, talán mert színház az egész világ:) De mindenképp hívd fel őket, mert lehet hogy valamelyik öcsike, mégsem ment be, és akkor még kapóra jöhetsz nekik. Vagy csak egyszerűen elfelejtettek. Még nagyon sok ilyened lesz, az állásinterjúk erről szólnak. Nagy véletlen, ha tényleg keresnek valakit, és szaktudás alapján döntenek, de még akkor is elcsúszhatsz azon, hogy akivel beszélsz, az előző nap épp valami öreg kaját evett éjjel a hűtőből, és
épp gyötri a beleit a tartalma.
Egyes vagyok. Még az jutott eszembe, hogy egyszer jelentkeztem egy állásra, a feltételek mindegyikét pontról pontra teljesítettem. Kaptam egy sablonos levelet, hogy köszi, de nem.
Ráismertem, hogy a HR-es csajt tanítottam régen, és jóban is voltunk. Már amennyiben tanár-diák lehet jó viszonyban. Írtam neki egy személyes levelet, hogy legyen szíves mondja meg, hogy mégis mi az, ami nem tetszett az önéletrajzomban, vagy mégis miért utasítottak el. (A megjelenés napján jelentkeztem, szóval nem túl későn.)
De ne gondold, hogy bármi normális választ kaptam. Csak megint leírta, ami a körlevélben volt.
Hogy sajnálja, de már betöltötték az állást, és most nincs nekem való ajánlat, de ha lesz, majd megkeresnek.
Szóval nem veszik a fáradtságot tényleg, hogy segítsenek. Nem érdekük.
Amúgy persze azóta is keresnek. Én azt gyanítom, hogy túl messze lakom onnan, de persze ez csak találgatás.
Tapasztalat? na ne röhögtess!
Valaki akar venni egy tévét, te meg odaugrasz és ráirják a számodat az eladásra, hogy te adtad el?! ez igen!
Előbbre álltál, mint a többiek, 2 méterrel?
A mai világban (Magyarországon) a PROTEKCIÓ nagy úr ám!
Elektronikai végzettséggel rendelkezem emellett értek még pár mindenhez(nem a magam fényezéséről van itt szó)!
Pofonegyszerű munkákat nem kaptam meg (Sofőr/Euronics eladó/raktáros...) míg egyszer fel nem vettek műszakvezetőnek! Egészen amíg ez meg nem történt én is azt hittem velem van a baj (nem tudom magam eladni)!
Ha az interjúztatók vagy a főnökök/vezetők körében egyetlen ismerős arc is akad a pályázók közt ,akkor úgymond el is számolhatod a vereséget! Ez a mai világ!
Leírok egy konkrét példát.
jelentkeztem a Coca-Colahoz képviselőnek.
Hívtak felvételire, mondták a telefonban, hogy matekot gyakoroljam otthon.(én meg röhögtem, mert többet jártam matekversenyekre, mint suliba).
Kb 20-an jelentünk meg. Mondták, hog először lesz egy matek felvételi írásban, aztán 15 perc szünet, majd az 5 legjobb( a matek alapján!), továbbjut, és mehet szóbeli interjúra a górékhoz.
kb 15 perc alatt megcsináltam a feladatokat. Szemben velem egy "szőke bomázó" próbálta leásolni a megoldásaimat, de a második oldalig el sem jutott.
Mit gondolsz, ki jutott tovább?? A csaj..
"beszéltem a szakmai sikereimről"
Bocs, de mikről??? Egy eladói munkáról beszélünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!