Nemrég indultam egy okj-s tanfolyamon (nem képzés! ) amit a munkaügyi központ támogat. Kapok mellé költségtérítést. Valahogy mellette nem megoldható hogy dolgozzak (részmunkaidőben) valahogy anélkül hogy elvennék a térítést?
Tehát voltam a munkaügyi kp-ba de munkát nem tudtak adni, viszont mehettem tanfolyamra amit el is vállaltam (1éves tanfolyam, de mivel tanfolyam így nem vagyok diák), fizetik a tb-m + kapok költség és utazás térítést.
Viszont ez még mindig elég kevéske, így jó lenne mellé valami mellékállás, de attól félek hogy ha valahova bejelentenek akkor ugrik a támogatás :/
Nincs erre valamilyen megoldás? Tudna esetleg valaki segíteni ez ügyben?
Én is így tudom, hogy addig, amíg tart a tanfolyam, addig nem vállalhatsz munkát, mert akkor egyrészt visszafizettetik a tanfolyam árát, másrészt megvonják keresetpótló támogatást.
Esetleg, ha belefér az idődbe, akkor az ismerőseid körében körbekérdezhetsz, hogy takarítás, konyhalányi meló a hétvégére, gyomlálás stb. nem -e lenne. (Persze mindez nem hivatalosan)
Munkaügyis tanfolyamnál 3 oldalú képzési szerződést kellett aláírni: te, a munkaügyi és a képző intézmény. (ezek a tanfolyamok képzések, csak nem iskola rendszerű képzések, hanem felnőttképzések)
Ha elhelyezkedsz, nem vagy jogosult tovább járni a tanfolyamra, mert megszűnik az álláskeresői státuszod; nem kaphatsz tovább támogatást a munkaügyitől. Valamit a képzési költséged hátralevő részét sem fizetik ki a képző intézménynek (mivel nem jársz a tanfolyamra) és azt a képző intézmény a felnőttoktatási törvény értelmében rajtad fogja behajtani. Egy éves tanfolyamnál ez többszázezer forint. A tanfolyamos szerződésedben benne kell lennie, hogy pontosan mennyi.
Szóval ha elhelyezkedsz, nemcsak a támogatás ugrik, hanem még fizetned is kell, nem kis összeget.
A tanfolyam mellett legálisan dolgozhatsz egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül, vagy háztartási munkában.
Köszi a válaszokat!
"A tanfolyam mellett legálisan dolgozhatsz egyszerűsített foglalkoztatás keretén belül, vagy háztartási munkában."
Itt az egyszerűsített foglalkoztatás keretein belül mit értesz?
"Itt az egyszerűsített foglalkoztatás keretein belül mit értesz?"
Azt, amit a törvény egyszerűsített foglalkoztatásnak minősít.
Keress rá a neten az "egyszerűsített foglalkoztatás törvény"-re.
köszi, hát közben megkérdeztem e-mailben a munkaügyi központot is és valóban így van, viszont akkor maradok a térítésnél, azért jobb mint a semmi :D
De mentek a zöldek:D
Én nem tudomhogy müködikezde én kissé kockázaosnak tartok egy ilyen munkaügyi központos tanfolyamot mert mi van ha belebuksz? Tehát a lamilyenoknál fogva mondjuk hüje vagy hozzá és nem tudod elvégezni (levizsgázni)És ez akkor derül ki miután már végigjártad a tanfolyamot néhányszor megbuksz és nem tudsz levizsgázni... Akkor viszont vissza fizettetnek veled mindent pláne h vmi komolyabb jó drág tanfolyamra jelentkezel pl cnc-s, sofőr, nehézgépkezelő ,stb.Egy ilyen tanf költsége lehet akár több 100000 ft is
nem jól mondom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!