Hogyan lesz valakiből igazgato? Nagyobb cégeknél
Nem az erdekelne hogy valaki 50 év alatt alulrol felépiti a sajàt vállalkozàsàt, hanem vannak pl akàr multik, vagy eloszto központok akik rengeteg kisebb egységeknek teritenek, vagy akàr állami cégek pl àllamkincstàr, oep, nav vagy szolgáltatok, hogyan mi alapjàn vesznek fel igazgatokat v helyettest.
Eddig egyetlen hirdetessel talalkoztam csak gyermekintézetbe kerestek igazgatot valami 20 évnyi szociàlis területen szerzett tapasztalattal...
De a többi millio helyre?
Komolyan szerintem egy céget én is eltudnék vezetni tekintve hogy az igazgatok is emberek..szoval tuti megtanulhato konnyen.
Az állami állásokat nyugodtan felejtsd el, az 100%-ban csak és kizárólag politikai és haveri alapon kerül kiosztásra.
A multik felsővezetése általánosságban saját középvezetői gárdából kerül ki. E közül egyedül a CEO szokott kivétel lenni, azt sokkal szívsebben hozzák vállalaton kívülről, mert egy CEO cserétől a részvényesek alapvető változásokat várnak el, ehhez pedig külső emberre van legtöbbször szükség.
De mivel ezt nem szokás nagy dobra verni, így szigorúan fejvadászokon és zárt ajtós megbeszéléseken születnek ilyen döntések, soha nem adnak fel a jobline-on egy hirdetést, hogy az Unilever új CEO-t keres, fényképes önéletrajzot ide kérjük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!