Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lenne esélyem arra, hogy...

Lenne esélyem arra, hogy japánban felvegyenek anime/manga rajzolónak?

Figyelt kérdés

Nem néznének ki onnan, hogy európai vagyok és mangákkal foglalkozom? Egyáltalán mekkora a valószínűsége, hogy munkát kapjak ott?

( csak hogy nagyobb rálátást adjak arról, hogy nem csak a hasamra ütve találtam ki a dolgot: képi ábrázolás diplomámat idén kapom meg az egyetemen és van egy felsőfokú angol és egy középfokú japán nyelvvizsgám. Ezekkel így már azért lehet menni valamire? Ja és 24 éves vagyok. :) )

2016. febr. 24. 19:56
 1/4 anonim válasza:
63%
Sajnos nem. Még egy japánnak is 1:10000 az esélye, hogy mangaka legyen, a legtöbben meg sem élnek belőle. A külföldieket - "gaijin"-okat - pedig nagyon kinézik az emberek. Túristaként megtűrnek, de kerülnek, ha letelepedsz már nem látnak szívesen. Az animék megint más téma. A tehetséges animátorokat a világ összes országában keresik, de ahoz teljesen más végzettség kell.
2016. febr. 24. 20:09
 2/4 anonim válasza:
78%
Én egy kicsit talán pozitívabban látom mint az előző hozzászóló. A mankagáknak általában vannak segítőik. Nem könnyű, sokkal könnyebb lenne ha japán lennél, de ha tényleg feltudod venni a mentalitásukat/munka az első/ akkor szerintem nem lehetetlen. Én azért sok sikert kívánok hozzá, de talán ha tudnál felvenni japán mangakákkal esetleg hozzájuk közelálló személyekkel kapcsolatot, az sokat segítene.
2016. febr. 24. 20:22
 3/4 anonim válasza:
Hát... Igazából majdnem hogy semmi esélyed nincs. A tudásod és a képességed megvan, de ott Japánban, csak japánokat vesznek föl. Azt hiszem tavaly, vagy tavaly előtt volt egy amerikai pasi akit felvettek, ha érdekel megkeresheted a cikket. Ő is azt mondta hogy nehéz volt bekerülni, és HIHETETLENÜL alul fizetett mindenki. Borzalmas ami ott megy a nagy cégeknél. Úgyhogy én nem ajánlom neked.
2016. febr. 26. 12:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Édeskevés esély. Keletiek sokkal szigorúbbak, rengeteg elvárás...stb. Pl itt egy énekesnek tudni kell énekelni, de arrafele el kell tudnod adni magadat, megfelelő alkat stb.

Pl vérbeli kinai rosszúl van ha meglát egy számukra nyugati embert dolgozni, lásd a kinai dolgozós videókat. Ezeknek kajak alap a durva meló. Au-ban kinaiba voltam dolgozni xD kifagytam a nőcin milyen durván nyomatja. 2gyerek után 45felett ott lement hídba a raktárba, mert hogy neki jól esik ><

A keletiek OP-k. Nem sok esélyünk lenne velük szemben.

2016. szept. 7. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!