Miért minimálbérre van bejelentve a fél ország?
"4: dede ponthogy igen:"
Erre belinkelsz egy cikket ami pont azt igazolja amit én mondtam :D
mert a cég nem tud/akar (khm... inkább utóbbi...) többért foglalkoztatni embereket
pl ha összességében 220 ezernél többet nem akar egy melósra elkölteni havonta, akkor vagy megpróbál embert szerezni bruttó 170 ezres (nettó ~110) fizetést kínálva, de szerencsére itt van nekünk az EU, és mehetünk külföldre is dolgozni 5x ennyiért, ezért a kutya se vállalja neki ennyiért az adott melót, így "kénytelen" (khm...) szürkézni, tehát így már nettó 140-et tud adni a melósnak 110 helyett úgy, hogy neki 1 forinttal sem kerül többe a munka elvégeztetése, tehát képzettebb/kívánt mennyiségű embert tud dolgoztatni ugyanolyan költségek mellett, vagyis növelni tudja a hatékonyságát, magyarul több hasznot tud zsebre vágni...
szerencsémre én olyan területen dolgozom, ahol az egyik legdurvább a kivándorlás (cnc), így én azt figyeltem meg, manapság az itthoni bérek is emelkednek (legalábbis rendre magasabb bér ajánlatokkal találkozom, ha kíváncsiságból érdeklődöm egy-egy cégnél), de kint még mindig 3-4x ennyit lehetne megkeresni ugyanennyi munkáért...
aki meg valóban csak a minimálbért keresi, azt nem értem miért nincs még külföldön, én már rég nem lennék itt, ha 85 ezret keresnék, mert az még éhen halni is kevés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!