Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudnék elhelyezkedni...

Hogyan tudnék elhelyezkedni pályakezdő közgazdászként?

Figyelt kérdés

Nincs szakmai tapasztalatom, a meghirdetett állások 95%-ánál meg 1-3 éves szakmai tapasztalatot kérnek. A maradék 5% meg olyan állás, amit nem szívesen végeznék, és ez nem azt jelenti, hogy válogatós lennék, egyszerűen, ha már 5 évet jártam egyetemre, nem recepciós/adminisztrátor szeretnék lenni.

Mit javasolnátok? Ismeretségem nincs sajnos, vidékről jöttem fel megyeszékhelyre. Bérigényem sem egetverő, nettó 130 bőven megfelelne, csak találnék már valamit.

2016. febr. 16. 12:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Nincs szakmai tapasztalatom"

Ez mindennek a kulcsa. Nagyon fontos, hogy az egyetem alatt ne csak a tanulásra koncentrálj, hanem szakmai tapasztalatot is szerezz. Legyél gyakornok, dolgozd be magad az adott cégnél és ha jó helyen vagy, ajánlanak főállást. Nem akarlak megbántani, de hiába tanultál Msc-n plusz két évet, sokkal jobban jártál volna ha ez idő alatt részben vagy egészben a munka világára koncentrálsz. Utólag már mind1.

A szakod elvileg használható, ha tényleg érdekel és nem muszájból tanultad, illetve emellett tudsz angolul.

Az imént felsorolt 4 cég esetében pont nagy eséllyel indulsz pályakezdőként is, ha a fentieket teljesíted. Az interjú nem 5-6 körös, illetve ha mégis akad ott egy ismerősöd és beajánl, talán még 3-4 sem. Ráadásul nem 1-2 embert szoktak felvenni egyszerre (kb szeptembertől) hanem 20-50-et, vagy még többet. Szóval megéri próbálkozni, ha tudod mire vállalkozol...

Csak olyan munkát vállalj, ami a szakmádhoz kapcsolódik. A recepciós/adminisztrátor munkakörnek semmi értelme, pályaelhagyó leszel. Persze, lehet szerencséd és míg recepciósként dolgozol nyílhat egy könyvelő pozíció amire lecsaphatsz.

A kezdő bérigényed - attól függően hová pályáztál - lehet hogy túl magas. Multinál szoktak ennyit kapni a kezdő pénzügyesek. Kisebb cégnél sajnos nincsenek csodák, 90-100 ezertől nem érdemes többet kérni. Ilyenkor ezt befektetésként kell felfogni, és meg kell érteni, hogy lesz 2-3 év, amikor kezdőként rengeteget tanulsz, de nem fizetnek rendesen. Utána ez változni fog.

2016. febr. 16. 23:50
 12/13 anonim ***** válasza:
#11: A kérdezőnek azért kell a 130 ezer hogy fusson albérletre is belőle. Gyakornoknak meg nem olyan egyszerű Szegeden bekerülni ilyen területen, ugyanis ezeket az állásokat is protekcióval szokták betölteni és sokszor úgy hirdetik meg őket, hogy még minimim 2-3 félév hallgatói jogviszony kell hogy hátra legyen, nem úgy van hogy most kedvem szottyan dolgozni egyik kicsit egyetem mellett és rögtön mehetek is.
2016. febr. 17. 00:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is csak Bp-n van esélyed, nagyobb cégeknél.

Én pénzügy-számvitel bsc-vel másfél hónap alatt találtam munkát.

2016. febr. 18. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!