Hogyan tudnék elhelyezkedni pályakezdő közgazdászként?
Nincs szakmai tapasztalatom, a meghirdetett állások 95%-ánál meg 1-3 éves szakmai tapasztalatot kérnek. A maradék 5% meg olyan állás, amit nem szívesen végeznék, és ez nem azt jelenti, hogy válogatós lennék, egyszerűen, ha már 5 évet jártam egyetemre, nem recepciós/adminisztrátor szeretnék lenni.
Mit javasolnátok? Ismeretségem nincs sajnos, vidékről jöttem fel megyeszékhelyre. Bérigényem sem egetverő, nettó 130 bőven megfelelne, csak találnék már valamit.
Pénzügy és számvitel Bsc
Vállalkozásfejlesztés Msc
Akkior go Pest.
Csak a legnagyobb cégeket említem:
-Deloitte
-KMPG
-PWC
-EY
Vagy
-Morgan Stanley
-egyébb bankok
Nem tudok felmenni Budapestre, nem fér bele az ottani albérlet, meg az utazási költség, mindenképpen marad Szeged. Amiket meg leírtál, azok a multik általában 5-6 körös interjúkat tartanak, ahol kétlem, hogy pont egy tapasztalatlan pályakezdőre esne a választás.
Én arra lennék kíváncsi, hogy hasonló cipőben járó társaim hogyan indították be karrierjüket? Mit érdemes inkább megpályázni, ti hogyan csináltátok? Közszféra, vagy magáncégek? Érdemes pl. a cégek portáin leadni csak úgy az önéletrajzot, van rá esély, hogy meg is nézik?
Professionon pályázz.
Itt a bibi,egyetem közben nem győzöm mondani EL KELL M E N N I D O L G O Z N I,plusz angolt vágni.
Ugye tudod hogy lehet Szegeden fél év alatt 1 interjúra se hívnak be? És ha behívnak se biztos, hogy felvesznek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
De behívnának ha diplomázásnál már lenne 1,5év+ tapasztalatod.
Aki nem dolgozik egyetem alatt az most issza meg a levét a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!