Milyen szakmát ajánlotok ha így képzelem el az életem?
A kérdés jogos, mert sok olyan munkakör van, ahonnan az ember "hazaviszi" a munkát.
Viszont sok olyan is, ahonnan nem, szóval tényleg nehéz így válaszolni erre... legalább azt írd le, mi érdekel.
Amivel biztosan kell otthon is foglalkoznod: pedagógus (készülés a másnapi órákra, foglalkozásokra, dolgozatjavítás, stb.), sok esetben újságíró, fordító (de belőlük is van olyan, aki egy irodában napi 8 órát dolgozik és kész). Vagy pl. aki kreatív területen dolgozik, sokat kell agyalnia egy projekten, pl. egy marketingmenedszer, szerintem ők hazaviszik a gondokat.
Én egy irodában dolgozom napi 8 órában (+ fél óra ebédszünet), a cég nemzetközi partnereivel bonyolítok le levelezéseket 2 idegen nyelven, alkalmanként fordítok is dokumentumokat, és adminisztrációs feladataim is vannak. Elég sok a munkám, az ebédszüneten kívül csak a pisiliés idejére állok le, de soha nem viszek haza munkát, a túlóra is ritka, és amint felállok az asztalomtól, nem kell a munkára gondolnom másnap reggelig. A fizetés is jó. Én is ilyen munkakört kerestem amúgy, szóval megértelek. :)
Szerintem "törődni, rágódni" olyan munkákon kell este otthon is, amelyek kreativitással, ötleteléssel, problémamegoldással járnak. Projektmenedzser (gazdasági, informatikai területen), marketing, PR, újságírás, tanítás, bárhol vezetői pozíció, művészeti (alkotó) terület... ezeken szerintem sokat agyal az ember otthon is.
Persze sokszor ezek az izgalmasabb, érdekesebb munkák - én most a napi 8 órámon kívül nem foglalkozom a munkámmal, de az is igaz, hogy sokszor az a 8 óra örökkévalóságnak tűnik,mert unalmas, monoton. Most mégis ez jó nekem, mert előtte "hazavivős" munkám volt, és gyakran hajnalig szenvedtem vele, szóval most nekem ez tökéletes, hogy 17-kor felállok az asztaltól, és van pár óra szabadidőm esténként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!