Az Intézménytakarítás és ez az Irodaház takarítás mennyire pörgős gyorsaságot és jó teherbírást izom-erőket igényel!?
A derekadnak bírni kell.
Én irodaházat takarítok.
Attól függ, mit vár el a vállalkozó főnököd. Ha akkora területet kapsz, ami kétemberes, akkor kilóghat a beled . Nálam az a lényeg, minden rendben legyen. Hogy ezt mennyi idő alatt érem el, az az én dolgom.
Akkor megcsinálja más, ha neked nem alkalmas.
Amúgy én azt láttam, hogy nem kell kapkodni, de magukkal csesznek ki ha nem elég gyorsak.
Én nem dolgozom takaritokent, de láttam dolgozni őket amikor este sokáig voltam az irodában vagy éjjel dolgoztam, némelyikkel beszélgettem is. Semmiképp sem 8 órás meló volt, gondolom bejelentve is legfeljebb 4 órára lehettek. Pl beszéltem olyannal aki a kevéske nyugdíjat egészíti így ki.
Ez mondjuk a nagy takarítás ami éjjel van, hogy ne zavarjanak.
Ilyenkor egy nagy irodaházba többen jönnek, hogy hamar végezzenek. Cél, hogy minél kevésbé zavarják az irodában dolgozókat. Erre viszonylag rövid idő van, hiszen van aki éjfélig bent dolgozik, más szeret 6-7 felé bemenni szóval legjobb ha a takarítók csak éjfél és reggel 6 között zavarnak.
Ezen kívül van ahol van nappalos takarító is, ő 8 órába. De belőle elég egy is egy épületre mert igazából csak amolyan tűz oltás a feladata. Ha nagy mocsok van WC-ben vagy konyhában akkor azt kitakaritja, ha sok a koszos edény akkor beinditja a mosogatógépet stb. Felmosást, porszívózást, asztalok, székek törlését stb azt az éjszakások csinálják.
Persze biztos van ahol csak nappal takarítanak, de én eddig így tapasztaltam több helyen.
Ja és hétvégén nem dolgoztak. De ez logikus hiszen az irodai dolgozók többsége sem dolgozik hétvégén. Mi néha igen, de az az egy-két ember egy hétvége alatt nem csinál elviselhetetlen koszt. A felgyűlt pizzás dobozokat pedig hétfő hajnalban is ki tudja dobni a takarító illetve el tudja mosogatni azt a pár tányért ami hétvégén lett koszos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!