Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri manapság jelentkezni...

Megéri manapság jelentkezni mezőgazdasági mérnökire?

Figyelt kérdés
Amolyan divat szak lett, sokan jelentkeznek erre, többek között én is megjelöltem, mert érdekel, de nem tudom mennyire könnyű elhelyezkedni vele. Kerestem állásokat, nem olyan sokat találtam, de sokak szerint több állás van a meghirdetettnél.

2016. febr. 9. 17:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%
Nem, nem és nem. Okleveles agrármérnökként végeztem 21 éve. Beszélek németül és angolul is, de a mezőgazdaságban szinte lehetetlen alkalmazottként jó helyet találni. Agronómusnak felvettek anno egy állami gazdaságba protekcióval, 1,5 évig bírtam , a traktorosok, fejők bérének 80%-át kaptam. Ezek után területi képviselő (gyakorlatilag eladhatatlan mezőgazdasághoz kapcsolódó termékekkel házaló) voltam 2 cégnél 4-5 évig , majd elmentem egy összeszerelő üzembe ahol most középvezető vagyok. Ugyanilyen beosztásban van bukott finánc, pincér, bádogos és gépészmérnök is. A szántóföldeket többnyire falusi szobafestők, lakatosok művelik , ők nem alkalmaznak mezőgazdasági mérnököt. Németországban, Dániában keresnek nagy állattartó telepeken embereket, de ott a gyakorlatban is be kell mutatni a tudományt , traktorozni, etetni, ganézni kell. A következő 10-20 évre nyugodtan bezárhatnák a magyar agrár felsőoktatást.
2016. febr. 11. 14:30
 12/13 anonim válasza:
Lehet, hogy későn írok, de remélem még visszanézel a kérdéshez. Én Nyíregyházán tanulok ezen a szakon, a mi környékünkön vidáman el lehet helyezkedni vele, elég zsíros helyekre is, amennyiben életrevaló vagy. És nem, nem kell protekció, ha rendesen csinálod, anélkül is tudsz érvényesülni, ezzel szemben pedig a protekció sem minden, ha nem vagy alkalmas a feladataid ellátására, akkor hiába a protekció, a munkahelyek nagy részéről ki fognak vágni. Viszont ehhez elhivatottság kell, mert egyáltalán nem könnyű, hiába annak hangzik. Ha nem szereted ezt az ágazatot, csak megjelölted, hogy legyen valami, akkor szerintem hagyd is, azok nem nagyon szoktak végezni.
2016. ápr. 12. 14:35
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, Nyiregyet jelöltem meg én is végül, néhány infot, ha privatba kérdezek tudsz adni?
2016. máj. 7. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!