Megéri manapság jelentkezni mezőgazdasági mérnökire?
Megéri szerintem, de ez tényleg így van, hogy ha nincs otthon gazdaság, akkor nagyon nehéz elhelyezkedni. Mindenhova 2-5-10 év tapasztalatot kérnek.
Állattenyésztőknél láttam azt, hogy telepvezetőnek elég jól keresik őket, tapasztalat nélkül is.
Egy mondatot írtam, te pedig mindent lekövetkeztettél belőle, holott én meg sem említettem, nem tudhatod én mit tudok erről a szakról. Egyébként pedig az első válaszomban válaszoltam is a kérdésedre.
De ha ennyire jobban tudod, hát akkor hajrá, csak nem értem miért kell akkor feltenni a kérdést.
Pedig pont, hogy jól írta az első.
Szerinted a gyakorlatot pályakezdőként honnan lehet megszerezni, ha nem otthon a gazdaságban? És igen, a legtöbb munkához kell az a 2-5 év tapasztalat, amit írtam feljebb.
És milyen más munkakörökre gondolsz? Én agrármérnök vagyok és látom, hogy milyen állásokat hirdetnek.
Most komolyan mit akarsz dolgozni mezőgazdasági mérnökként? Írtad a termelésszervezést. Szerinted rábíznak 3000 ha-t egy olyanra akinek nincs tapasztalata és aki csak könyvben látott kukoricát?
Persze itt is el lehet indulni, nem arról van szó, csak nagyon nehéz és a béka segge alól kell kezdeni.
Vagy szerinted mit csinál a mezőgazdasági mérnök?
Élelmiszeripar? Ja persze...arra ott vannak az élelmiszeripari mérnökök.
Mert ilyen az élet, komolyan mindenhol a protekció megy, akár hiszed, akár nem. De majd úgyis meglátod, ha odakerülsz.
A gyakorlat jól hangzik, már ha tudnak megfelelő helyet biztosítani. Nálunk nem tudtak, mindenki ment amerre látott. A 2 hónap gyakorlatot nem a szakmában töltöttem le.
Én amúgy most a duális képzésben látok jövőt, kár hogy én ebből kimaradtam :(
Kérdező!
Kérdést tettél fel, de akármilyen választ kapsz, nem fogadod el azokat. Kívánom, hogy neked összejöjjön az, amit és ahogy tervezel, de attól még nem érdemes elzárkózni a valóságtól, nem minden úgy van, ahogyan azt elképzeljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!