Nyugati pályaudvar metróaluljáróban dolgozni mennyire veszélyes?
Hali! Tudom, lehet, hogy butaságot kérdezek, de sok helyre hirdetnek eladói állást az nyugati aluljáróba. Ruhaüzlet meg parfüm meg ilyen helyekre. És fontolgatom, hogy jelentkezem, de nem veszélyes az aluljáró, mármint azt hallottam, hogy sok balhé szokott lenni meg ilyenek, meg hogy nőtt a közbiztonság....egyedüli eladóként nem szeretnék rettegni, hogy pl. letámad valami elmebeteg...:$
Vagy olyan is írhat, aki esetleg már dolgozott ott és szívesen írna a tapasztalatairól :)
Hol éltek ti?? De jó lenne ez az ország, ha mindenki a saját szakmájában tudna elhelyezkedni....de jó lenne!
Gondolkozzatok már, akinek 8 általánosa van, vagy annyi se, azt a személyt engedik eladóként dolgozni egyedül egy üzletben?? Ahol folyamatos a pénzforgalom lebonyolítás stb..? Sok érettségizettet, vagy más szakmabelit fel sem veszik mert BOLTI eladói végzettsége nincsen és inkább azt veszik fel, akinek pl. nincsen érettségije, de van eladói végzettsége. Ez is csak példa. Amúgy meg mit kell lenézni azt, aki alacsonyabb végzettséggel rendelkezik?? Ő is csak ember és meg kell élnie valamiből. Meg az előttem szóló is írta, hogy van érettségije meg minden és ott dolgozik azzal sincsen semmi gond! "meghagyom a 8 általánossal rendelkezőknek.." jajj neked is biztos anyuci meg apuci mindig mindent a popód alá tolt mi?
Kívánom, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, mikor ezen már el sem gondolkodsz, csak csinálod, mert nincsen más. Nem egy ismerősöm dolgozik üzletekben 2 diplomával meg felsőfokú nyelvismerettel....nem panaszkodnak csinálják és nem szégyellik, mert jó nekik, amíg nem jön jobb állás. Barátnőm is ügyvédi végzettséggel kiment külföldre, hazajött nem tudott elhelyezkedni mert mindenhol túljelentkezés van 1 állásra több ezren lecsapnak és csodálkozik az állam, hogy mindenki menekül külföldre??? Vagy mikor diplomával valaki nem tud elhelyezkedni és kéntelen közmunkát végezni? Vagy aki 2 gyereket próbál eltartani, az is válogasson, mert ő nem megy eladónak mert jóval magasabb a végzettsége.....ugyan már! Ez van az országban. Én is kerültem már rossz helyzetbe közgazdász lévén és kimentem külföldre takarítani panaszkodtam? Nem! Csináltam mert valakikért csináltam nem a büszkeségem miatt aggódtam! És ez a legfontosabb az alázat nem a hű ide nem megyek mert ciki stb.
Minden munkára szükség van!
Ha nem lennének takarítók, akkor ki takarítana a kórházakban? Akik betegként ott fekszenek, azok nem örülnek a tisztaságnak, lenézik azt, aki dolgozik? Aki ott orvos vagy ápolónő, azoknak pl. a munkakedvét nem növeli a takarító munkája után kialakult tisztaság? Amikor én betegként kórházban feküdtem, egyszerűen hálás voltam a takarítónak, mert szép rendet is csinált és mellette mindig volt pár jó szava is mindenkihez. Olyan jó kedvet csinált a nagy fájdalmunk közben, hogy az rendkívül sokat jelentett mindannyiunknak.
Ha nem lennének pl. élelmiszerbolti, zöldséges, ajándékboltos stb. eladók, mert "alja" munkának lenne nézve ez a tevékenység, akkor hol vásárolnánk? Szerintem mindenki örül, ha a közelében vannak olyan helyek, ahol a szükségeseket meg tudjuk venni, pláne az eladók jó fejek. Ha nem lennének eladók, ez a mi életünket is beszűkítené.
Én diplomás vagyok. Idősgondozásba mentem el dolgozni. Mert boldoggá tesz, hogy idős emberek mindennapjait lehet szépíteni. Megfürdetem őket, mosom a lábukat is, pelenkázom őket, bevásárolok nekik stb. Ezt a munkát el lehet végezni 8 általánossal + szakképzéssel? Igen.
De miért ne dolgoznék ilyen helyen felsőfokú végzettséggel, ha szeretem csinálni? A közelgő halálkor is ott voltam jó pár helyen és tudjátok milyen jó érzés volt, hogy lemosdatva haltak meg, pozitív, szerető szavak kíséretében és mosolyogva aludtak el?
Nekem semelyik munka nem alsórendű. Munkák vannak és olyan emberek, akik valamiért ezt vagy azt töltik be. Teljesen mindegy, valakinek 6 általánosa van vagy diplomás, mert az a fontos, ők akarnak dolgozni, van lehetőségük a munkakört betölteni. Aztán ha nem tetszik nekik, keresnek mást.
Nem teljesen mindegy, kinek és mihez van kedve, kinek és milyen végzettsége van? Amire lehetősége van az illetőnek, képes betölteni az állást, esetleg még meg is szereti, akkor tegye meg.
Ezen kívül azt sem tudjuk, egy 8 általános iskolát végzett miért nem tanult tovább. Ha nem tudott, nem állt módjában, nem tehette meg, nem akarta megtenni és emiatt csak pl. csomagolni, ásni tud, akkor az is teljesen elfogadható, mert dolgozik és meg tud élni. Akinek meg csomagol vagy felássa a kertjét, az is örül, hogy valaki ezt biztosítja neki.
A Nyugati pályaudvar aluljárójában én is vásároltam már. Örültem a cipőmnek, mert végre olyat kaptam, amilyet szerettem volna. Az eladó pedig teljesen barátként viselkedett, ami még jobban feldobta a napomat.
Szerintem kedves kérdező nyugodtan menj oda dolgozni, ha adódott ez a lehetőség. Bármikor leléphetsz innen, ha esetleg ez nem tetszene valamiért. De nem érdemes tartani az esetleges veszélyforrásoktól, mert ha fél az ember, az kihat a munkájára, cselekedeteire és "áldozattípussá" válhat.
A közelben meg úgyis nagyon sok eladó van, akik tudnak segíteni baj esetén.
Nyugodtan próbáld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!