Bele írhatom az önéletrajzomba azt, hogy startkártyával rendelkezem, ha már van munkám?
Neked az nem jelent semmit, nem lesz jobb tőle a fizud.
Csak az első munkánál érvényesíthető a START kártya, másodiknál nem érvényes már!
Én meg úgy tudom, hogy ha középfokú végzettséged van akkor a kiváltástól számított két évig, de max. 25 éves korig, élhetnek a munkáltatók a kedvezménnyel. Felsőfokúnál több. Vagyis nem csak az első munkaadó.
"A kedvezményt érvényesítő munkáltató a kedvezménnyel érintett foglalkoztatás időtartama alatt köteles a START kártyát megőrizni, és a jogviszony megszűnésekor a pályakezdő fiatal részére visszaszolgáltatni. "
Különben minek kéne visszaadni?
Innen idéztem.
"Csak az első munkánál érvényesíthető a START kártya, másodiknál nem érvényes már!"
ez egy tévhit. x ideig érvényes. én már a 2. munkahelyemen "használom"
A startkártya nem a munkáltatóhoz kötött, hanem a munkavállalóhoz. Az igaz, hogy egyszerre csak egy munkáltató veheti figyelembe, tehát ha 2 munkahelyen dolgozol egyszerre, akkor csak az egyik érvényesítheti a startkártyás járulék kedvezményt. Viszont a startkártya érvényességi ideje alatt akárhány munkáltatód lehet, mind érvényesítheti a kedvezményt. Ha úgy akarsz dolgozni, hogy a jelenlegi munkaviszonyod felmondod, akkor írd bele az önéletrajzodba. Ha viszont e jelenlegit is megtartod, akkor nem, mert a párhuzamos második munkáltató nem érvényesítheti a kedvezményt.
A stratkártya érvényessége 2 év, kivéve azokat a diplomásokat, akik 2010.01.01 után váltottak startkártyát, nekik már csak egy évig érvényes. A www.startkartya.hu oldalon részletesen olvashatsz ezekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!