Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bele írhatom az önéletrajzomba...

Bele írhatom az önéletrajzomba azt, hogy startkártyával rendelkezem, ha már van munkám?

Figyelt kérdés
Folyamatosan keresek állást,de már pár hete elkezdtem dolgozni valahol a start kártyámmal...attól beleírhatom ,hogy rendelkezem vele vagy csak az első munkahelynél érvényes?
2010. márc. 29. 16:05
 1/6 anonim ***** válasza:
60%

Neked az nem jelent semmit, nem lesz jobb tőle a fizud.

Csak az első munkánál érvényesíthető a START kártya, másodiknál nem érvényes már!

2010. márc. 29. 16:14
 2/6 anonim válasza:
60%
Nekem a munkaügyin azt mondták akkor említsem meg,ha már behívtak állásinterjúra.
2010. márc. 29. 17:01
 3/6 anonim válasza:
100%
Bocsi az előbbit nem ide szántam.
2010. márc. 29. 17:05
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Én meg úgy tudom, hogy ha középfokú végzettséged van akkor a kiváltástól számított két évig, de max. 25 éves korig, élhetnek a munkáltatók a kedvezménnyel. Felsőfokúnál több. Vagyis nem csak az első munkaadó.

"A kedvezményt érvényesítő munkáltató a kedvezménnyel érintett foglalkoztatás időtartama alatt köteles a START kártyát megőrizni, és a jogviszony megszűnésekor a pályakezdő fiatal részére visszaszolgáltatni. "

Különben minek kéne visszaadni?

[link]

Innen idéztem.

2010. márc. 29. 18:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Csak az első munkánál érvényesíthető a START kártya, másodiknál nem érvényes már!"

ez egy tévhit. x ideig érvényes. én már a 2. munkahelyemen "használom"

2010. márc. 29. 18:44
 6/6 anonim ***** válasza:

A startkártya nem a munkáltatóhoz kötött, hanem a munkavállalóhoz. Az igaz, hogy egyszerre csak egy munkáltató veheti figyelembe, tehát ha 2 munkahelyen dolgozol egyszerre, akkor csak az egyik érvényesítheti a startkártyás járulék kedvezményt. Viszont a startkártya érvényességi ideje alatt akárhány munkáltatód lehet, mind érvényesítheti a kedvezményt. Ha úgy akarsz dolgozni, hogy a jelenlegi munkaviszonyod felmondod, akkor írd bele az önéletrajzodba. Ha viszont e jelenlegit is megtartod, akkor nem, mert a párhuzamos második munkáltató nem érvényesítheti a kedvezményt.

A stratkártya érvényessége 2 év, kivéve azokat a diplomásokat, akik 2010.01.01 után váltottak startkártyát, nekik már csak egy évig érvényes. A www.startkartya.hu oldalon részletesen olvashatsz ezekről.

2010. márc. 30. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!