Szeretnék nyitni egy kis üzletet (konzolboltot), de nincs tapasztalom-e téren! Milyen papírok vagy engedélyek szükségesek ehez?
Azt, hogy milyen engedélyek szükségesek, meg tudják mondani a helyi önkormányzat kereskedelmi osztályán.
Vállalkozói kiváltása mindenképp szükséges - ennek a havi adó és járulékterhe minimum 50 ezer ft.
Helyiség bérleti díja, NAV felé pénztárgép 150 ezer ft, könyvelő havi 10-12 ezer, stb.
Csak csendben kérdezem meg: azt értem én, hogy szeretnél ezzel foglalkozni, de biztos, hogy van a környéketeken erre igény akkor, amikor boldog-boldogtalan az ebay-ről meg az aliexpressről rendel sokkal olcsóbban?
Biztos, hogy ki tudod gazdálkodni a költségeket?
Bp. belvárosában most csődölt be a környékünkön 2 számítógépes bolt...
és akkor a végére még egy nagy poén...
7.800 Ft -os csekk az ántsz felé, biztonsági adatlap bejelentés címén, mivel az üzlethelyiségben fel kell mosnod, amihez tisztítószer kell, ami pedig biztonsági adatlaphoz kötött. Azokat le is kell töltened és kinyomtatni - 5 évnél nem lehetnek régebbiek-, a tisztítószert meg elzárva kell tartanod. Ezt be kell jelentened az ántsz felé, hogy egy évben mennyit fogsz felhasználni és milyen veszélyességűek azok.
Egyébként menetében, vállalkozói kiváltása, vagy cég, majd helyi iparűzésre bejelentkezés + kamarai tagság. a többit inkább bízd könyvelőre.
Egyúttal amikor az önkormányzathoz bemész, 3.000 Ft-os illetékbélyeggel bejelented hogy hol bérelsz üzlethelyiséget, amire van élő bérleti szerződésed már ( a nyomtatványboltban előtte veszel vásárlók könyvét, nyugtatömböt, és számlatömböt is) vagy bemutatod a tulajdoni lapot, hogy a tied az üzlethelyiség.
Vegyél egy navos pénztárgépet, töltsd fel az árukészleted és akár másnap már meg is nyithatsz
Majd 1 hónapon belül megjelennek az Ántsztől, tűzoltóságtól, ha kell, akkor építéshatóságtól és a Navtól az illetékesek és leellenőriznek, hogy mindened adva van -e? Ha valami hiányzik, véges határidővel jegyzőkönyvbe veszik és felhívják a figyelmed hogy pótold.
kb ennyi az engedélyezése, de online formában ettől egyszerűbb és költségkímélőbb ez a dolog, igaz kisebb az árrés é nagyobb a konkurencia is, ebből adódóan, inkább árverseny van, amibe meg nem biztos, hogy kifizetődő beleállni, ha nincs nagy tőke, vagy raktárkészlet mögötted.
Mint kompetens a temaban.
Szerintem nem eri meg. Szoftver eladasokbol nagyon keves a profit, foleg ha hasznalt lemezeket is adsz el. Csak a hardver eladasbol lesz nagyobb beveteled. Sok bolt mutyizik, engem is ketszer at akart verni ugyan az, raadasul neleg hires bolt.
Szerintem elobb dolgozz ott egy kicsit, legyen ralatasod, akar magara a kereskedelemre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!