Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyakornoki munkáért minden...

Gyakornoki munkáért minden esetben kap az ember fizetést, vagy ez helyfüggő?

Figyelt kérdés
Kb. mennyit lehet így keresni, mondjuk kommunikáció szakosként egy újságnál, online sajtónál, televíziónál, rádiónál?
2010. márc. 29. 09:44
 1/4 anonim ***** válasza:

A kérdéses gyakornoki munkával kb. semmit (komm. szakos gyakornokokból Dunát lehet rekeszteni, ezért SOK HELYRE MÉG AKKOR SEM KELLENEK, ha abszolút ingyen vállalják).

Amúgy bizonyos területeken jellemző a gyakornoki bér, de a kommunikáció nem az. (Inkább a TTK-s, mérnöki, alkalmazott tudományi szakokon.)

De amúgy abszolút megegyezés kérdése. Csak amíg komm. szakosból tényleg talál hatszázezret, ebből kétszázezer elvállalja ingyen is, addig nem lesz "motivált" a munkáltató, hogy bárkinek is fizessen érte. De ez nem azt jelenti, hogy nem kaphatsz érte bért.

Nekem is volt komm. szakos ismerősöm, ő gyakornokoskodott két évet egy rádiónál (de a végén már ő tanította a gyakornokokat...) és két év után jutottak oda, hogy kapott valamennyi ösztöndíjat.

2010. márc. 29. 10:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Kösz a választ, de nem a kommon van a lényeg. Az egyetemen kb. 20 oldal álláshirdetést találtam, csak komm szakosoknak. Szal ezzel ne foglalkozz, engem csak az érdekel, hogy a gyakornokok kapnak e fizetést.
2010. márc. 29. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Cégfüggő. Nálunk a 3/4-e nem kapott semmit, de volt aki úgy kapott, mintha rendesen ott dolgozott volna.
2010. márc. 29. 12:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ.
2010. márc. 30. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!