Kimenjek külföldre vagy ne? Ti mit tennétek?
18 éves vagyok..
Lenne külföldre munkám, egy autógyárba, vagy marósgépen kellene lennem, vagy kis anyagokat kellene csiszolnom, mind könnyű munka, legalábbis úgy mondták (anyám mondta) ő is kint volt, nevelőfaterom kint is van. Anyám megy vissza melózni, mehetnék én is, kezdhetnék már kedden. Ő kint volt fél évet, hazajött miattam nem akart egyedül hagyni, meg voltak velem gondok..nevelőapám 2 éve ott dolgozik.
300-350 ezer forintot keresnék, de mondom állítólag a meló nagyon könnyű, lehet csak először 4 órában kellene dolgoznom, akkor 150.000-FT-ot keresnék. Ezek mellett kaptam egy olyan lehetőséget, hogy egy német focicsapat leigazolna, és ott focizhatnék, nem vagyok az a béna kategória, állítólag egész ügyes is vagyok, még az is lehet a focival többre jutnék mint itt magyarba. Ha kimegyek szinte minden pénzem megmaradna, mert anyám is segíteni, csak félre kellene tennem. Az az egy bökkenő hogy itt van a barátnőm, ő 17 éves, és még így nem tudna dolgozni, szerintetek kockáztassak és kimenjek? éljek a lehetőséggel?
te tudod, de az alapvető előny, ha már családtag kinn él. én biztos kimennék.
jelenleg ez az egy dolog tart engem is vissza, nyelvet jól beszélem, viszont nincs kinn senkim, és igazából itthon sem volt 2 hónapnál hosszabb munkám, tehát nagyon tapasztalatom sincs, mit bírok, mit szeretnék kezdeni magammal.
300 ezerért nem dolgoznék külföldön + a barátnőmet nem hagynám itt.
Fiatal vagy, tanulj és lesznek sokkal jobb lehetőségek.
Természetesen nem mennék ki, de én azért nem mert nekem van egy diplomám, amivel sokat tudok itthon is keresni.
Ha nem tanulsz tovább, akkor nem tudom mit tudnál itthon csinálni protekció nélkül. Tapasztalatlan érettségizetteket sehol nem keresnek ma már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!