Ti mit tennétek ha a főnökötök elutazott volna két hétre nyaralni és utazás előtt "elfelejtett" fizetést adni? Vagy eleve kettő hetet csúszik a fizu mai naptól jan 26, pedig eleve jan1-ig meg kellett volna kapni.
Már nem először fordul elő ilyen. A főnök elutazott kis családjával CÉGES pénzen két hétre, most épp Brazíliába. Csak épp elutazása előtt lett volna egy „apró” dolga ami kb fél órát igényelt volna. A dolgozói fizetések utalása. Na ezt „elfelejtette” így majd lesz fizu ha visszajön kettő hét múlva. Mindezt így hogy jan 26 van, és eleve jan 10-ig fizetni kellett volna.
Tavaly kétszer játszotta ezt ez, nyáron úgy ment el 4(!!!!) hétre hogy nem utalt. Semmi gond, két hónapot csúszott a fizu, mert eleve 1 hónapos csúszásban volt.
De olyan is volt, hogy ANYAGI nehézségekre hivatkozva csúszott a fizu, és „érdekes” módon a főnök felesége épp akkor kapott új kocsit. Amit ugye a cég fizetett. Noha az asszonyka nem is céges alkalmazott.
Mit tennétek ha ilyen cégnél lennétek?
Még ha igaz lenne a történet, akkor sem lenne közöd hozzá, neked, mint munkavállalónak, hogy a cég mire költi a pénzét. Az, hogy vannak alszámláik, az ő dolgok. Attól még bármire költhetik a pénzt, mert az a CÉG pénze.
Jogszerűtlen, hogy nem kapsz fizetést, de ne keverd a szezont a fazonnal, mert a kettő között jogilag semmi kapcsolat nincs. Az meg, hogy mit fantáziálsz, milyen pénzből ment el a főnök nyaralni, senkit nem fog érdekelni.
"De olyan is volt, hogy ANYAGI nehézségekre hivatkozva csúszott a fizu, és „érdekes” módon a főnök felesége épp akkor kapott új kocsit."
Persze mivel, céges autó esetén kedvezőbbek a járulékok ha lenne cégem én is biztos cégre venném, csak kell bele egy menetkönyv és kész.
Amúgy meg milyen jogon szólsz bele, hogy a cég mire költi a pénzt? Semmi közöd hozzá. Az megint más kérdés hogy csúszik a fizetés utalás. Tényleg kevered a szezont a fazonnal.
"cég mire költi a pénzt?"
Dögöljek meg ha értem. DÖGÖLJEK MEG!
Ha van egy alszámla bértömegre és onnan eltűnik a pénz majd lesz egy új kocsi a melósoknak meg nincs fizu mondván nincs pénz akkor nekem ehhez nincs közöm????
Azt a kocsit az én ki nem fizetett pénzemből vették!!!
"Azt a kocsit az én ki nem fizetett pénzemből vették!!!"
Céges pénzből vették és téged is kifizettek csak csúszott. Téged nem is a fizetés csúszása zavar igazán, hanem jól megy a főnöknek és irigykedsz rá.
"Téged nem is a fizetés csúszása zavar igazán"
Na most álljunk meg. AZ nem úgy működik hogy kifizetnek "csak" csúszik. Csak, nyáron pl kettő hónappal. Hát bammeg, úgy könnyű a főnök dolgának "jól menni" hogy a melósok pénzéből vásárolgat.
Így nekem is menne jó.
Bammeg és mi lenne ha betelefonálnék hogy csúszik a fizu? Sorry, akkor csúszik a meló is. Mennyit csúszik a fizu? Kettő hetet? Na akkor majd találkozunk kettő hét múlva.
Akkor persze picsogna a szájuk.
Már ezt a megoldást nem úgy képzelném el hogy én az egy szem dolgozó nem megyek, hanem a dolgozók 100%-a.
Sztem akkor egyből lenne pénz azonnal.
Csak ehhez emberek kellenének és nem beszari birkák.
A probléma az, hogy még mindig nem választottad ketté, hogy te nem kapsz fizetést, és hogy a főnök mire költi a cég pénzét.
Próbálj meg az előbbire koncentrálni. Igen, abban is igazad van, hogy a csúszás sem megengedhető. De ennyi. Nem kell mögé semmilyen sztorit csinálni, az a cég pénze, arra költi, amire akarja (legalábbis nem a te tiszted eldönteni, mire). Te csak azzal foglalkozz, hogy te megkaptad-e, ami jár. Ha nem, akkor hatóságok előtt képviseld magad. De ha ezt az "autóra költötték a fizetésünket" dolgot előadod egy hivatalos helyen, akkor jót fognak nevetni rajtad.
Hogy is volt az a sztori amikor egy légitársaság vezető managerét a dolgozók szó szerint megtépték és a rendőröknke kellett kimenteni mikor kiderült hogy a beígért fizetésemelés elmarad a piaci nehézségekre hivatkozva miközben a cégvezetés és a manager is (aki többek közt a hírt közöltze) épp akkor kapott emelést és nem kevés jutalmat?
A dolgozók (Franciaország talán?) úgy megtépték a fickót hogy el kellett látni orvossal és ha a rendőrök nem hozzák ki ki tudja mi lett volna.
Pedig ott csak az emelés maradt el!
Analóg a szitu? Egyik oldalon jaj nincs pénz másik oldalon emelés meg jutalmak? Miből ha nincs pénz?
Ez jó példa?
"Már ezt a megoldást nem úgy képzelném el hogy én az egy szem dolgozó nem megyek, hanem a dolgozók 100%-a. "
Na most, amíg itt hadakozol a válaszolókkal, addig a dolog egy tapodtat sem fog előrébb jutni, de ha ezt az idődet arra fordítanád, hogy ezalatt a dolgozókkal összebeszélnél, rávennéd őket arra, hogy ha fizut akarnak, akkor csatlakozzanak melléd és hagyjátok abba a munkát, amíg meg nem jön a főnök vagy a fizu, akkor még az is lehet, hogy megoldást találnál a problémádra.
De attól, hogy itt magyarázod nekünk, hogy Neked milyen rossz, ettől nem fog megoldódni a dolog.
Ráadásul az elején leírtam: vagy jó a helyed és a fizetésed és akkor elfogadod ezt a tényt vagy ha nem, akkor váltani kell. Ha egyik sem megy és a munkaügyre sem akarsz menni, akkor meg tudomásul kell venni a helyzetet. Pont :-)
És bár igazad van, mert az tényleg nem állapot, hogy 2 hónapot csúszik a fizetés, de a lázongó alkalmazottat sehol nem szeretik - tehát lehet, hogy hamar más munkád lesz. Tényleg, a főnököd nem olvas Gyakorit? :D
"Tényleg, a főnököd nem olvas Gyakorit? :D"
Nem, a főnököm olvasni nem tud, csak számolni meg lopni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!