Multiknál (SSC) az álláshirdetés lezárása előtt nem jellemző, hogy behívják a jelölteket interjúra?
Attól függ.
Ha egyéni állásinterjú, akkor gyakorlatilag azonnal elkezdik, amint megérkezik az első épkézláb CV. Nem várják ki a végét, mert menet közben a jelölt találhat másik helyet, nem 2 perc végigfuttatni egy több körös interjút sem, így folyamatosan hívják be a szimpatikus embereket.
Ha valami csoportos, tantermi teszttel, miegymással főszerezett interjú, akkor összevárnak embereket természetesen, de akkor sem feltétlen várnak heteket arra, hogy elkezdjék, míg a hirdetés elég hosszú ideig kint lehet.
Hát ha belegondolok, hogy nálunk ez hogy megy...
Beküldi valaki a CV-t, nézegeti a team leader, "behívjuk interjúra?"
"Hívjuk." Leszol a HR-nek, hogy keressék meg a jelentkezőt. 1 hét múlva, "Ja, majd intézzük."
Aztán mikor itt a jelentkező, akkor jön az, hogy "basszus, fél óra múlva interjú, menj már le te, nekem nincs kedvem, múltkor én voltam."
Mindez egy nagy multinál, ami 175 országban van jelen.
#4-es: mivel ugyanannak a multinak dolgozunk ezért el tudom mondani, hogy ez HR függő :)
Nálunk is nagyon el tudnak kényelmesedni (2 hét mire eszükbe jut, hogy volt egy jelölt, akit fel kellene venni), máskor viszont nagyon tudják pörgetni, attól függ, hogy ki van a HR-en, és mennyire leterhelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!