Melyik szakot érné meg jobban, megérné-e, esetleg miért érné meg tanulni az adott szakot? (fizetés és egyéb szempontjából is érdekelne)
Figyelt kérdés
Tudom, volt már pár hasonló kérdés, és ki tudja, mi lesz, mire odakerülök, de én mégis szeretnék válaszokat kapni. Jövőre fogok érettségizni, és még mindig nem tudok dönteni. Történelem-matematika fakultáción vagyok, előbbiből tervezek emelt szintű érettségit tenni. Két irányvonalon gondolkozom, gazdasági vonalon, egészen pontosan pénzügy-számvitel szakon, és japán tolmács-fordító képzésen. Úgy tudom, az emelt történelem érettségi elfogadott mindkét helyen (kivéve a Corvinuson). Pestre szándékozok menni. Nagyon köszönöm a válaszokat előre is.2016. jan. 21. 18:40
1/3 anonim válasza:
Én a gazdasági vonalat támogatnám a helyedben. Ha a másikat választanád, van-e konkrét célod vele, külföldre menni esetleg?
Egyébként nincs olyan, hogy egy adott szakhoz valahol elfogadják az emelt törit, máshol meg nem. A felvételi követelmények szakfüggőek, így azt az adott szakhoz mindenhol elfogadják.
2/3 A kérdező kommentje:
Konkrét elképzelésem nincs, maximum annyi, hogy életemben legalább egyszer szeretnék kimenni. Valamivel szívesebben tanulnám, érdekesebbnek találnám, de ezzel a diplomával tudom, hogy semmivel sem lennék kint különb, mint egy japán anyanyelvű, érettségivel rendelkező személy, így ott élni nehézkes lenne.
2016. jan. 22. 16:44
3/3 anonim válasza:
Elmennék pénzügy-számvitel szakra és tanulnék japánul. Úgyis érdemes több nyelven beszélni, így a kettő együtt, nagyon jó kombináció lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!