Mennyi lesz a bérem igazgatásszervező diplomával a közigazgatásban?
2-es, igazuk is volt.
Azt másnak nem is lehet nevezni mint alamizsnának :D
Az én időben ha valaki a "bér" szót kimondta Közszolgálati jog vizsgán közszférával összefüggésben, már vehette is a kalapját.
Merthogy? Fizetés vagy minek kell hívni? Szerintem a bér szó tökéletes, mivel megérti mindenki mire gondolt a kérdező.
5, nyilván "illetményre" gondolt a válaszoló. Merthogy a szűken vett közigazgatásban annak hívják amit adnak.
Ettől függetlenül az én meghatározásom szerintem közelebb áll a valósághoz :P
Egyébként csak plusz infó az "én időmbenes" vén rókának, hogy a közszférába nem csak a központi meg a területi közigazgatás, illetve az önkormányzatok tartoznak bele manapság, hanem pl. a közfeladatot ellátó gazdasági társaságok is. Pl. Volánbusz, MÁV és hasonlók.
És bizony ott senki nem közszolgálati tisztviselő, hanem Mt. szerinti munkavállaló, akik munkabért kapnak, nem illetményt. Normális pozíciókban még csak nem is alamizsnát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!