Ha elvégzem a nemzetközi gazdálkodást alapszakot egyetemen gyorsan lesz állásom?
Bruttó 270 ezer reális, de multinál ennél többet is lehet keresni vele pályakezdőként, főleg ha idegen nyelveket is beszélsz.
Sok függ attól, milyen területen szeretnél elhelyezkedni (multi, magyar cég, közszféra), de szerintem viszonylag hamar lesz állásod, ha értesz a szakmádhoz és beszélsz nyelveket.
Én is ezen a szakon végeztem.
Ami a legfontosabb hogy erős nyelvtudásod legyen.
Én a gimiben középfokút szereztem németből,majd az egyetem alatt lett egy középfok angolból is.
És ezen felül kihasználtam hogy apai részről a rokonok jó része szerb,így a szerb nyelv szélesebb elsajátítása későbbiekben nagyon jól jött. Ugyanis ha a német vagy angol mellé beszélsz egy környező ország nyelvén,akkor még gyorsabban sikerül állást találnod.
Egy nemzetközi SSC központba helyezkedtem el német/szerb nyelvterületre 360 bruttóval pályakezdőként.
"de szerintem viszonylag hamar lesz állásod, ha értesz a szakmádhoz és beszélsz nyelveket."
Még soha nem voltam olyan állásinterjún, aminek az egyetemen tanultakhoz egy csepp köze is lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!