Jelenleg nemzetközi gazdálkodást tanulok a BME-n, és úgy érzem, hogy nem hoztam jó döntést ezzel, mit tanácsolnátok?
anno azért jöttem ide, mert izgalmasnak ígérkezett, nyelvek, közgazdaság, de most azt érzem, hogy értelmetlen dolgokat magolok és már-már eljutottam addig a szintig, hogy átmennék más szakra, csak mi van ha ugyanígy az sem fog bejönni?
édesapám révén az építőmérnöki adná magát, de annó hallani sem akartam róla, meg a fizikáról se és a sok nézelődés után azt hittem megtaláltam az NG-vel az igazit: nyelvek, utazgatás, jó fizetés, üzleti szféra. Azonban most úgy látom bullshit az egész (talán egy-két tantárgy kivételével). Viszont egy mérnökivel meg az a baj, hogy fizika érettségihez kötött, szóval bonyolult lenne kivitelezni.
Ezért felmerült pl. a gazdaságinformatikus, mondjuk a Corvinuson, ahol a képzésem egyrészt államilag lenne támogatva, másrészt talán hasznosabb is az informatika miatt.
Egyébként arra már rájöttem, hogy a többi kar miért tartja büfének, a gtk-t.
Ez a dilemma elég erősen hátráltat most a vizsgákra készülve, úgy érzem hiányzik a motiváció...
Köszi, ha elolvastad és segítesz!
Szerintem a BCE-t kerüld el, hacsak nem kifejezetten közgazdász akarsz lenni.
A BME jó egyetem, de ez a szak tényleg nem túl jó választás.
Végig kellene gondolnod, hogy miben vagy tehetséges, mihez lenne kedved és olyan szakot választani.
Én csak a jó egyetemek szakjaiban gondolkodnék: ELTE, BME, Semmelweis, SZIE, Szeged, Debrecen.
Ami a szakokat illeti: csakis reál szakokban gondolkodnék természettudomány, műszaki és agrártudományok, egészségtudományok területén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!