Jogos, hogy nem kaptam fizetést? Vagy alaposan átvertek? Kihez kell ilyenkor fordulni?
Jan. 4-től máig dolgoztam jutalékos rendszerben. Összesen idáig megkerestem 23360 Ft-ot. Délután jeleztem az ügyvezető felé, hogy holnap már nem szeretnék nekik dolgozni és adja ide az idáig megkeresett fizetésem. Azt mondta, hogy nem adhatja, mert a fizetés határideje a következő hónapban van és én e dátum előtt mondtam fel.
Ez jogos érv? Van köze ahhoz, hogy az első hónap próbaidő volt? Kihez kell ilyenkor fordulni, ha nem volt ez jogos?
22/F
"Délután jeleztem az ügyvezető felé, hogy holnap már nem szeretnék nekik dolgozni és adja ide az idáig megkeresett fizetésem"
Azt mondtad hogy most rögtön adja oda neked? A fizetést csak jövő hónapba utalják ha a fejed tetejére álsz is.
Természetesen a béred attól meg kell kapnod, hogy fizetésnap előtt mondtál fel, csak most úgy néz ki, várnod kell rá a fizetésnapig.
Normál munkaviszony esetén a munkáltató nem várathatja meg veled a fizetésnapot, előbb el kell számolni, viszont egyszerűsített foglalkoztatásra hirtelen nem találtam jogszabályt. (Eleve nem lehet a felmondást ugyanúgy értelmezni, hiszen teljesen másképp jön létre egy ilyen munkaviszony. Szerződést sem muszáj írni ilyen esetben.)
"Napi bejelentéssel voltam felvéve,"
Tehát minden nap meg kellene kapni és nem következő hó elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!