Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok ember miért hiszi azt,...

Sok ember miért hiszi azt, hogy a programozók nem csinálnak semmit?

Figyelt kérdés
Programozóként dolgozom. A legtöbb ember azt hiszi annyiból áll a munkám, hogy csak ülök a gép előtt és kényelmesen pötyögök, aztán felveszem a nagy fizut. Ezután szokott az következni, hogy ők meg éhbérért dolgoznak a gyárban és hogy ez mennyire igazságtalan, mert az én munkám nem is fárasztó(!!!). Miért hiszik azt, hogy csak a fizikai munka számít munkának?
2016. jan. 11. 00:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

% számígás megvan, Ha az adó 50%, akkor az éhbérből is 50%-o vonnak, meg az 1 millás fizetésből is.

Csak éppen az egyik esetben egy 50 ezer a másikban pedig 500ezer, tehát pont a 10x-ét fizeti az, aki 10x annyit keres.

Mellesleg lehet tovább terhelni a jól keresőket, csak annak nem az lesz a vége, hogy az éhbéres jól jár, hanem, hogy a jól keresők maradéka is lelép az országból, utána pedig fizethetitek az "éhbérből" az egész államot, már ha szükség lesz még burger forgatóra, mert jellemzően a Mekiben is a mérnök vásárol, és nem a burger forgató.

2016. jan. 11. 06:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"az éhbéres szédelegve szolgál ki hó végén annyira kevés a bére amiből élni kell, a jól kereső meg dőzsöl."

Még emlékszem, amikor a gimiben vagy a főiskolán én szédelegtem hó végén, mert egész nap a szobámban tanultam, a későbbi burgerforgató osztálytársaim meg a strandon dőzsöltek...

2016. jan. 11. 07:50
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért balázska OFF-jaira reagál megint mindenki???

A kérdésedre a válasz egyébként elég egyszerű. Szerintem két vonal van:

- klasszikus fizikai munka vs szellemi munka. A fizikai munkát végzők folyton azt hangoztatják, hogy a szellemi munka nem is munka, próbálna valaki a gyárban... Erre ráerősít az a trend is, hogy az emberek egy része is azt gondolja még a szellemi munkából élők között is, hogy a munka = aminek kézzelfogható eredménye van. Hallottam már mérnök kollégától is azt, hogy igazi értéket az állít elő, aki valami 3d-s dolgot csinál.

- általános "a másik nem is dolgozik" téma. Azt gondolod, hogy a programozók nem dolgoznak? És a szervezők? És az üzemeltetők? És a HR-esek? A jogászok? A könyvelők? Elmész egy nagyobb cég IT-ra, meghallgathatod, hogy csak a programozók dolgoznak, mert az üzemeltetők lógatják a lábukat. Átmész az üzemeltetőkhöz, azt hallod, hogy a belük kidolgozzák, bezzeg a programozók. A HR-sek, jogászok meg ugye egyetlen mérnök szerint sem dolgoznak :)

Ez már csak így megy.

2016. jan. 11. 07:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A gyári szalagmunkások pl utálják az irodásokat, mert azok egész nap semmit nem csinálnak.

Ez azért van, mert fel sem tudják fogni ésszel, hogy milyen a szellemi munka.

Nekik csak az a munka, hogy arrébb rak egy raklap készterméket, meg becsomagol anyagokat meg hasonlók. Fel sem tudja fogni, milyen az, amikor például napi 100 beszállítót kell felhívni, közben 50 emailben árajánlatot kérni, átvenni és aláírni a beérkezett termékeket, a papírokkal szaladgálni 5 féle vezetőhöz, mert addig nem mehet ki a megrendelés, még mindenki alá nem írja, közben készletet tervezni, leltárt figyelni, új partneren után kutatni, figyelni arra, hogy ne lépjem túl az x milliós havi keretet, utalgatni stb. És mindezt magyar, angol, és német nyelven egyszerre, beszállítótól partnertől függetlenül.

Ők csak annyit látnak, hogy én semmit nem csinálok.

És a világ már csak ilyen.

Sokszor olyan fáradt vagyok, hogy csak hazaérek és csak aludni van időm.

2016. jan. 11. 09:07
 15/15 anonim ***** válasza:
77%

Kicsit gyorsan gépeltem javítok:

szóval magyar, angol, német nyelven, parnertől FÜGGŐEN*

hazaérek és csak aludni vagy ERŐM*

Előző voltam, bocsi csak nagyon sietek, és át sem olvastam mit írok.

2016. jan. 11. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!