Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jövőkép Magyarországnak? Egy...

Jövőkép Magyarországnak? Egy család összes tagja külföldön aki meg még nem, az is oda készül?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtató. Átlag magyar család. 2 szülő két gyerek. Apa: szülész nőgyógyász évek óta Angliában. Testvérem informatikus évek óta Németországban. Anya ápolónő, évente több hónapot tölt Ausztriában nővérként és állandóan hívják, maradjon véglegesen, az itthoni pénz 4x ugyanaz a munka jobb feltételek.

Egy ok miatt nem mond igent még: mert én középiskolás vagyok és nem akar itthagyni egyedül. De ennek is vége, mert végzős vagyok és a hannoveri Leibniz Universität –re adtam be a jelentkezést és fel is vettek már az az érettségit kell elismertetnem ha meglesz.

És akkor én is megyek, a bátyám Hannoverben van évek óta.

És akkor ennyi. Egy teljes magyar család külföldön és esze ágában sincsen senkinek visszajönni. Hova? Ide? Röhej.

És még azt se lehet mondani hogy dologtalan iskolázatlan semmirekellő emberek lennénk, nem kár értünk. Ilyet csak egy narancszombi mondhat aki a Dakota Főkirály és Birodalma álláspontját akarja agyatlanul védeni.

2016. jan. 6. 17:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Ha az ember Simicskaval foglalkozás helyett mondjuk nyelvet tanul akkor itthon se 500 eurót fog kapni."

Nem hogy 500 eurot még annyit se. Ezért mennek ki diplomás emberek inkább nyugatra betanított munkásnak...

2016. jan. 8. 12:50
 22/25 anonim ***** válasza:

"Európában nem ez az átlag. De

Magyarországon igen, azért is mert Mo. nem

Európa. Mo. az Balkán. Vagy még az se."

Nagyon pesszimista vagy. Sajnállak. Pedig aki akar az itthon is boldogul.

2016. jan. 8. 13:14
 23/25 anonim ***** válasza:
Nem a hozzászóló pesszimista hanem te vagy demagóg.
2016. jan. 8. 13:18
 24/25 anonim ***** válasza:
Végül is ha azt értjük boldoguláson, hogy télen nem fagysz halálra a lakásodba, és alapvető élelemre is van pénzed, úgy igaz az állítás hogy "aki akar az itthon is boldogul". Bár nekem egész más elképzeléseim vannak a "boldogulás" fogalmáról.
2016. jan. 8. 13:20
 25/25 A kérdező kommentje:

" akar az itthon is boldogul."

Tudod mit? Igazad van!

Habony Szíjjártó Lázár Mészáros Orbán Ráhel (és még milyen szutykokat soroljak fel) ezek mind mind nagyon jól boldogulnak.

És még érteni se értenek semmihez!

Képzeld mi lenne ha mégf értenének is!

2016. jan. 8. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!