Egyetértetek azzal a gondolattal, hogy a diploma azt a célt szolgálja hogy valakiből jó alkalmazott legyen? A sikeres élet nem függ össze a diplomák számától és milyenaégétől?
Igen van benne igazság.
Én hiányolom például a gyakorlati képzést,egyáltalán nem kapjuk,hogyan kell egy problémának neki állni,megoldani.
Tömény elmélet ami nem tartja a lépést a munkaerő piaccal.
Én csak tudom ELTE progrinfen vagyok,meló mellett csinálom,kőkemény sokat csúsztam,de interjúkon rákérdeznek szándékozom-e befejezni,mondom persze,csak el kellett magam tartani,és el kellett mennem melózni,és ez még pozitívum,mert nem azért csúszok mert IHB partikon vagyok,hanem dolgozok,és tapasztalatot szerzek.
Én amit tudok JAVA-ból konkrétan egy online tréningen sajátítottam el,egyik kedves sikeres haverom tartotta,nem suliban hanem mástól kell.
Ez a durva.
Mellette én a soft skilleket is fejlesztem,pl:
EQ-t kell nagyon fejleszteni még,nagyon nagyon fontos,ebben minden benne van.
Nekem egyik programozó haveromat 3-szor b_szták ki az egyetemről most konkrétan Managerként dolgozik kinti IT cégnél,nem nevezem meg melyik,a tesója szintén fejlesztő 2-szer rúgták ki a suliból.
Másik haverom 800 felett keres egy nagy pénzügyi cégnél fejlesztőként,őt is kib_szták az egyetemről.
Sajnos a magyar oktatás konkrétan annyit se ér mint amit a WC-ben csinálunk reggelente.
Csak nézzetek szét,hány sikeres ember van itthon,csak nézzétek meg milyen verdák közlekednek,meg az embereket is.
Arról ismerkszik meg a jó suli,hogy hány sikeres és gazdag ember kerül onnan ki.
Ennyi a titok.
Teletömik a fejünket mindenféle haszontalan infókkal,már középsuliban is.
Arról egy szó se szól,hogy hogyan lehetünk sikeresek,hogyan kell céget felépíteni,hogyan kell TANULNI,egy szó se,pl:holisztikus tanulás,hogyan kell lányokkal ismerkedni,hogyan legyél céltudatos.
Ellenben tanulhatunk a sok undorító idióta,buta,csicska,lúzer költőről és a nyálas verseiről,mert Jucika nem jött vele össze,ezért depis lett sz_r az élete,és írt egy verset,hogy most mindennek vége,pont jó lelki beteg nyomorékok nevelésére,ez pont erre való.
Inkább matekot,nyelveket,informatikát,kommunikációt,asszertív kommunikáció,tárgyalástechnika,hogyan érd el,hogy a másik azt akarja amit te,célkitűzés,siker.
Kb ezeknek van csak értelme,irodalom meg egyébb undormányokra semmi,még a matekból azokat tanítanám ami a mindennapi életben kell.
Sajnos a suli két fillért nem ér,ki kell egészítened.
28Ffi
"elismert pènzügyi
szakember"
Az sem éppen az a terület ahol diploma nélkül elismert lehetsz.
Egyetértek ezzel. Jó alkalmazott persze nem a papírtól lesz, hanem attól, hogy kitartást tanult. Végigülte iksz évig a feleslegesnek tűnő órákat, kitartott a vizsgákon, és nem lépett le az első nehézségnél, elviselte az igazságtalan és emberileg sokszor nem feltétlenül tiszteletre méltó tanárokat - sokat segít ez majd, mikor a főnököt kell kibírni vagy a céges inkorrektségeket.
Tapasztalatom szerint vezetőnek nem feltétlenül a képzett embereket jelölik ki, hanem akinek jó az önérvényesítő készsége, vagy ismerőse van a cégnél. Itt előnyösebb, ha nem túlságosan képzett az egyén. (A főnök nem szereti általában, ha több diplomája, nyelvvizsgája van a beosztottjának, mint neki, még ha nem is kérkedik vele a beosztott.)
A jogász szakma ráadásul át van itatva politikával, ezzel is érdemes számolni. A nyelvtudás mindenképp hasznos, azzal bármikor el lehet menni multihoz, hogy legyen megélhetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!