Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyetértetek azzal a gondolatt...

Egyetértetek azzal a gondolattal, hogy a diploma azt a célt szolgálja hogy valakiből jó alkalmazott legyen? A sikeres élet nem függ össze a diplomák számától és milyenaégétől?

Figyelt kérdés
Több helyen is olvastam ezeket a gondolatokat, ès ha jobban belegondolok teljesen igaz. Nyìlván ahhoz h valaki sikeres ès elismert legyen, ahhoz elengedhetetlen az hogy az adott területhez piszkosul èrtsen ès okos legyen, tudjon kiválóan kommunikálni,sikerre tudja vinni az ötleteit ès legyen kreativ. Viszont ehhez nem feltètlenül szüksèges diploma elvileg. Ti hogy gondoljátok ezt? Csak diplomával lehet sikeres valaki?

2016. jan. 4. 21:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Igen van benne igazság.

Én hiányolom például a gyakorlati képzést,egyáltalán nem kapjuk,hogyan kell egy problémának neki állni,megoldani.

Tömény elmélet ami nem tartja a lépést a munkaerő piaccal.

Én csak tudom ELTE progrinfen vagyok,meló mellett csinálom,kőkemény sokat csúsztam,de interjúkon rákérdeznek szándékozom-e befejezni,mondom persze,csak el kellett magam tartani,és el kellett mennem melózni,és ez még pozitívum,mert nem azért csúszok mert IHB partikon vagyok,hanem dolgozok,és tapasztalatot szerzek.

Én amit tudok JAVA-ból konkrétan egy online tréningen sajátítottam el,egyik kedves sikeres haverom tartotta,nem suliban hanem mástól kell.

Ez a durva.

Mellette én a soft skilleket is fejlesztem,pl:

[link]

EQ-t kell nagyon fejleszteni még,nagyon nagyon fontos,ebben minden benne van.

Nekem egyik programozó haveromat 3-szor b_szták ki az egyetemről most konkrétan Managerként dolgozik kinti IT cégnél,nem nevezem meg melyik,a tesója szintén fejlesztő 2-szer rúgták ki a suliból.

Másik haverom 800 felett keres egy nagy pénzügyi cégnél fejlesztőként,őt is kib_szták az egyetemről.

Sajnos a magyar oktatás konkrétan annyit se ér mint amit a WC-ben csinálunk reggelente.

Csak nézzetek szét,hány sikeres ember van itthon,csak nézzétek meg milyen verdák közlekednek,meg az embereket is.

Arról ismerkszik meg a jó suli,hogy hány sikeres és gazdag ember kerül onnan ki.

Ennyi a titok.

Teletömik a fejünket mindenféle haszontalan infókkal,már középsuliban is.

Arról egy szó se szól,hogy hogyan lehetünk sikeresek,hogyan kell céget felépíteni,hogyan kell TANULNI,egy szó se,pl:holisztikus tanulás,hogyan kell lányokkal ismerkedni,hogyan legyél céltudatos.

Ellenben tanulhatunk a sok undorító idióta,buta,csicska,lúzer költőről és a nyálas verseiről,mert Jucika nem jött vele össze,ezért depis lett sz_r az élete,és írt egy verset,hogy most mindennek vége,pont jó lelki beteg nyomorékok nevelésére,ez pont erre való.

Inkább matekot,nyelveket,informatikát,kommunikációt,asszertív kommunikáció,tárgyalástechnika,hogyan érd el,hogy a másik azt akarja amit te,célkitűzés,siker.

Kb ezeknek van csak értelme,irodalom meg egyébb undormányokra semmi,még a matekból azokat tanítanám ami a mindennapi életben kell.

Sajnos a suli két fillért nem ér,ki kell egészítened.

28Ffi

2016. jan. 5. 01:00
 12/13 anonim ***** válasza:

"elismert pènzügyi

szakember"

Az sem éppen az a terület ahol diploma nélkül elismert lehetsz.

2016. jan. 5. 08:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek ezzel. Jó alkalmazott persze nem a papírtól lesz, hanem attól, hogy kitartást tanult. Végigülte iksz évig a feleslegesnek tűnő órákat, kitartott a vizsgákon, és nem lépett le az első nehézségnél, elviselte az igazságtalan és emberileg sokszor nem feltétlenül tiszteletre méltó tanárokat - sokat segít ez majd, mikor a főnököt kell kibírni vagy a céges inkorrektségeket.

Tapasztalatom szerint vezetőnek nem feltétlenül a képzett embereket jelölik ki, hanem akinek jó az önérvényesítő készsége, vagy ismerőse van a cégnél. Itt előnyösebb, ha nem túlságosan képzett az egyén. (A főnök nem szereti általában, ha több diplomája, nyelvvizsgája van a beosztottjának, mint neki, még ha nem is kérkedik vele a beosztott.)

A jogász szakma ráadásul át van itatva politikával, ezzel is érdemes számolni. A nyelvtudás mindenképp hasznos, azzal bármikor el lehet menni multihoz, hogy legyen megélhetés.

2016. jan. 5. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!