Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Alkalmazott matematikus...

Alkalmazott matematikus diplomával mit tudnék dolgozni?

Figyelt kérdés

Az fontos, hogy olyan munka ahol nem komoly szinten folyik a programozás. Nem programozó matematikus szeretnék lenni mert az kevésbé megy mint a matek. Szóval inkább a matekos részre mennék rá.

BME matematikus diplomáról lenne szó.

2014. jún. 21. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ne félj annyira a programozós résztől.

Sok matematikus ismerősöm elég gyorsan belejött munkahelyen (K+F-et tolnak informatikai cégnél)

2015. jan. 25. 09:51
 2/5 A kérdező kommentje:
De lány vagyok egyáltalán nem az én világom. Ha már lesz egy komolyabb diplomám nem akarok kényszerből dolgozni valamit olyat akarok amit szeretek!
2015. jan. 27. 20:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem Te akkor az elméleti matekra gondolhatsz, ott tényleg nem olyan fontos, hogy egy adott elképzelés gyakorlatban is működjön..

Alkmat inkább kicsit arról szól, hogyan lehet lehet valamit gyakorlatba átvinni (melyhez a legkönnyebb eszköz a programozás), ezért ott nem hiába tanítják a programozást is..

De nyugi, olyan szinten nem fogják rád erőltetni (és visszakérni), mint egy programozóra, vagy egy informatikusra, csak az alapokat fogod tanulni/használni..

2015. jan. 28. 11:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Az elméleti része engem nem vonz, alkalmazott matematikusnak szeretnék tanulni. De csak van olyan része ahol nem az informatikai programozást kérik. Ami tetszik az az operációkutatás, de ez nem egy konkrét munkakör, szóval ilyesmi témában érdekelne munka!
2015. febr. 1. 22:55
 5/5 anonim válasza:
Matek nem nagyon létezik programozás nélkül. Azaz helyesbítek: közgáz vagy programozás. "Minden kutatásba kell egy matematikus" szokták mondani, de az sem papíron számolgat, hanem programoz. Az alkalmazott matematikus diploma szerintem annyit ér, mint egy bölcsész diploma továbbtanulás nélkül. Nem vesznek fel sehova, csak olyan helyre ahova az elvárás, hogy legyen egy bármilyen diplomád. Az egyetemen maradhatsz és kutathatsz... közben persze kötelező tanítanod is. Szóval programozás vagy gazdaság. De utóbbinál is meg van kötve a kezed, hiszen csak biztosítási és pénzügyi matematika mesterre tudsz továbbmenni. Nem tudom, hogy a BMEs matek mennyire más, nekem az ELTEsről van tapasztalatom... A matek szép és jó, én nagyon szeretem,d e önmagába véve használhatatlan, ekll mellé még valami
2015. febr. 24. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!