Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Passziv táppénzre mennyi pénz...

Passziv táppénzre mennyi pénz jár? Fél év után jár valamennyi munkanélküli passziv tápénz után ha elötte már dolgoztam két évet?

Figyelt kérdés
2010. márc. 25. 16:17
 1/3 anonim ***** válasza:

A passzív táppénz alapja ugyanaz, mint a rendes táppénzzé. Ezt csak 30 napig kaphatod maximum.

A munkanélküli ellátásnál az utolsó 4 évet vizsgálják, ha volt legalább 365 ellátásra jogosító napod (munkaviszony, AMK, táppénz) akkor álláskeresési járadékot, ha nem volt 365, de volt legalább 200, akkor álláskeresési segélyt kaphatsz.

2010. márc. 25. 18:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, de van maximuma a passzív táppénznek.

A minimálbér 150 %-ának a harmincad része 1 napra.

2010. márc. 27. 20:34
 3/3 anonim válasza:
Kérdezz szakértőt! Pl. könyvelőt. Én fél évig voltam passzív táppénzen, a legutólsó munkabérem 75%-át kaptam. De a jog Mo.-on képlékeny, mint a szar. Ha "fönt" valakinek érdeke, pillanatok alatt hoznak új jogszabályt! Naprakésznek kell lenni!
2010. ápr. 1. 02:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!