Miért kérik a közalkalmazotti munkákhoz előre már a jelentkezéshez az erkölcsi bizonyítványt? Nem elég nekik utólag, mikor már felveszne? Arra nem gondolnak, hogy ez sok pénz egy munkanélküli álláskeresőnek?
Közalkalmazotti/köztisztviselő/kormánytisztviselői munkakör betöltéséhez kötelező.Az ilyen munkakörökben előre szereti tisztázni a foglalkoztató, hogy a jelentkező teljesen "tiszta". Adókártya is kell, ha nincs, mert elveszett, pótolnod kell, különben nem tud lejelenteni az Apeh-nak.
Szóval sajnos kötelező.
15:00
Ugye csak viccelsz?
A közalkalmazottak költségvetésből gazdálkodó szervek fizetik. Az erkölcsi bizonyítvány költsége állami bevétel, és nem a munkáltatóé.
Én amúgy megértem a problémádat, mert hasonló cipőben jártam én is. De el kell döntened, hogy meg akarod-e próbálni ezeket a fajta munkákat, vagy nem. Anélkül nem fognak szóba állni veled, hasonlóképp, ha nem fénymásoltatod/szkenneled be a bizonyítványaidat, nem költesz a postaköltségre, és a többi.
Szedd össze magad, és mondjuk egy hétig ne egyél csak minden második nap. Már meg is van a 3k forint erre.
"15:00
Ugye csak viccelsz?"
Igen. Azért volt szmájli a végén :P
Minden munkáltató olyan feltételeket támaszt a pályázathoz, amilyet akar. Kérhet akár Nobel-díj másolatot is. Nem kötelező egyikre se jelentkezni, ha nem tudod, vagy nem akarod a feltételeket teljesíteni. Nekem például a legutóbbi jelentkezésemnél azt kötötték ki, hogy csak elektronikus úton beadható a pályázat. Nyilván nem hatotta volna meg őket, ha visszaírom, hogy adjanak meg egy levélcímet, mert nincs scannerem. Bementem egy számtech boltba, bescaneltettem a cuccokat, átküldték az email címemre. De CD-re is kiírathattam volna.
Nem a kifogásokat kell keresni, hanem megoldani a problémákat. Különben úgyse lesz semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!