Szerintetek sincs manapság lehetőség a "kitörésre"?
#9: Nyilván figyelembe kell venni hol él az ember. De egy kamionosnak nem kell külföldön lakhatásra költenie. A kaja költsége pedig eleve töredéke a fizetésnek. Nagy különbségek sincsenek Eun belül.
Külföldön jó pénzért dolgozva egy magyarnak könnyebben megoldható a visszavonulás itthon, alacsony költségek mellett, mint egy Nyugat-Európainak, aki kint szeretne élni. Ezt nem hiszem, hogy magyarázni kell.
Kamionos fizetések tekintetében te vagy eltévedve. Januártól a Waberer'snél alapbér + 40 Eurós napidíj + 8Ft/km díjazás lesz bevezetve. Mindez nettóban.
Lacika pont rossz példa volt, Ő 2600-2700-et kap kézhez + 13-14. havi pénz. Ez nem 800-900 ezer Forintban?
Ha 1-2 év tapasztalattal megy az ember külföldre, akkor már nem kezdő. 0 gyakorlattal osztrák fel se vesz.
Azért kicsit el kéne ám rugaszkodni a kamionozástól, elképesztő cigány élet ám nemzetközizni. De ha már szóba jött:
Waberers:
https://www.youtube.com/watch?v=DYwM70Io_8M
Mások is ennyit fizetnek. A 40 EUR napidíjat felejtsd el nyugodtank beszélj pár wabissal róla, hogy mikor kapnak 40 eur napidíjat nettóban a km díj mellé. De még ha kapnának is 20 x 40 eur + egy minimálbér még mindig igencsak távol van egy 5 kilós fizutól.
Lacika meg azért jó példa, mert 2600-at kap 15 év kamionozás után. Szerinted akkor a zöldfülű is ennyit kap tegnapi jogsival? Ugye, hogy nem...
#10: Mindenki eldönti mit kezd az életével. Én nem nézek le semmilyen fizetést. Pont félreértetted a lényeget. Azért nem tartom nagy előrelépésnek a 150-200-hoz képest a 350-et, mert ugyanúgy bent kell lennem 8 órában, akármennyire is szeretem az adott munkát. Nekem a szabadidőm többet ér, az, hogy minél nagyobb részét én oszthatom be. Ehhez pedig sajnos pénz kell.
Mindig lehet találni jobb és rosszabb példát is. Kárpátalján az emberek 30-40 ezer Forintból élnek. Álom nekik a határon túli minimálbér is. Borsodban örülnek a 47 ezres közmunkának, vagy, hogy jövőre 74 ezer lesz a minimálbér. Győrben 120-140 alatt nem dolgozik a betanított munkás se, még sincs elég ember a gyárakban. Sopronban van, hogy 200-250 ezerért nincs már ember. Hogy lenne mikor 70 kilométerre 4-500-at lehet keresni? Amire az osztrák köp egyet és otthon marad várni a segélyt. Osztrák-német/svájci határ szintén ugyan ez nagyobb számokkal.
Akkor miért ne a jobb példákat nézzem magamnak ahol tudok előre haladni?
A hollandok, svédek már rájöttek erre, 30-32 órákat dolgoznak egy héten, ami kb. 4 nap. Szerintem ennyi elegendő egy embernek, de ki, hogy gondolja.
Amíg ez nincs máshogy kell megvalósítani, már aki akarja. A pénz csak közvetítő a szabadidőhöz semmi több.
Mit nézzek, ugyan azt írtad le, mint az előbb.
A Waberers a sajt oldalára nem meri kiírni a (kamu) összegeket, csak jófogásra? Jó reggelt kívánok...
#8as válaszoló jól írja.
Bérrabszolgaság az bérrabszolgaság, vihetsz te haza havi 1,5 millát is, ha más irányítja az életed. Ennyi pénzért, még a bőrt is lenyúzzák rólad a munkáltatók és ugrani kell bármikor amikor füttyentenek. + ugye ott van, hogy kirúghatnak.
# 18
Milyen érvek fogytak el? Én leírtam, amit a WABERER's mondott a saját állásbörzéjükön. Erre te ez ellen próbálsz érvelni egy noname jófogásos álláshirdetéssel. Nem érzed, hogy azért van baj, nem is kicsi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!