Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi munkával meglehetne...

Külföldi munkával meglehetne teremteni itthon a luxust?

Figyelt kérdés
Pl egy Budai lakás, egy jó autó és mondjuk néha egy kis luxus ruha ?
2015. dec. 28. 14:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
30%
Mellesleg szerintem pont te vagy a hülye mint a segg. Ide jöttél csak azért hogy kötözködj valami régi bejáratott klisével csak hát jól bele sültél, mert rohadtul nem erről szólt az egész...
2015. dec. 28. 15:33
 12/22 anonim ***** válasza:
egy hitelmentes budai lakáshoz és egy hitelmentes "jó" autóhoz (kb 5milla) mennyi nettó kell ? 130.000ft
2015. dec. 28. 15:33
 13/22 A kérdező kommentje:

Én is pályakezdő vagyok, 2 szakmám van,de gyakorlatot mindig kértek,felvenni sehova nem vettek,csak mindig majd hivtak.. Azt semmi.

Más területen dolgozom, mindennel együtt kapok 145/150 000ft- ot. 21 évesentalán nem rossz pénz,de jobb lenne több.

Ha mondjuk 1000 eurót keresek havonta akkor negyed évente 1 millió és ha minimálisan is kell hozzá nyúlnom 1 év alatt 3-4 milliót keresek, ami jóval több,mint az éves 1 millió. Mondjuk 5 évet számolok 4 millióval az 20 millió ft legyen mondjuk 18 mert minimálisan hozzá nyúlok" sok az az 5 év külföldön.de 20 milliót itthon max hihtelbe kapnék. 20 millióból akár vállakozást indithatnék mondjuk 30 éves koromtól. Es akkor nincs budai lakás de mondjuk egy kis kávézom és már nem vagyok úgymond rabszolga nincs felettesem. Jelenleg íg tervezem az életet,aztán kitudja hogy alakul.

2015. dec. 28. 16:04
 14/22 anonim ***** válasza:

"Külföldi munkával meglehetne teremteni itthon a luxust?"

Igen, több 10 ezer magyar megteremtette. Sopronban és a többi Nyugat-Dunántúli városban sok tízezrek ingáznak napi szinten át dolgozni Ausztriába. Egy alap melóval is meg lehet keresni 1200eu-t, ami 360k ft. Nem 1 családot ismerek ahol párok dolgoznak kint és nem 1200eu-t, hanem jóval többet visznek haza mind a ketten.

Nekik kettőjüknek csak a 13-14 havi extra fizujuk, ha egy átlagos 1500eu-s melóról beszélünk 6000eu, azaz 1.8M ft/év.

Ez konkrétan egy itthoni 150 ezret keresőnek az 1 éves komplett jövedelme, kint meg puszira odaadják.

Ennyiből azért el lehet "vegetálni" az ország nyugati felén, de akár nevezhetjük luxusnak is az ország más részeihez képest.

2015. dec. 28. 18:55
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha 1000 eurót keresel havonta, annak a fele elmegy lakbérre meg kajára, és akkor olcsó helyen laksz és szemetet eszel. És akkor máris mindjárt csak a fele marad meg annak, amit te kiszámoltál. 5 évig (vagy mennyit írtál) nélkülözöl, és utána lesz a te számításod szerint 10 milliód, de abból azért még nem kapsz Budán lakást...
2015. dec. 28. 21:02
 16/22 anonim ***** válasza:

Linz normális lakás rezsivel 800 euró

linz külvárosa teli drogos bevándorlókkal peepshow mellet penészes tetőtéri 500 rezsivel.

1000 nettó euró pont ennyit ér mint Magyarországon a minimálbér

2015. dec. 28. 21:27
 17/22 anonim ***** válasza:
Ilyen drága Linz? Mi Bécs 17.kerben, normális környéken bérlünk egy kicsi (40nm), de tiszta, új építésű lakást nagy tárolóval havi 510-ért.
2015. dec. 28. 21:45
 18/22 anonim ***** válasza:
igen anyáméknak van linz belvárosában egy első emeleti 70nm2 lakás kiadva magyaroknak.
2015. dec. 28. 21:53
 19/22 A kérdező kommentje:

Ezek a munkalehetőségek szállodában lennének így a fizetést teljes egészében el lehet rakni néhol van ahol kb 30 000/hét és ebbe benne minden..

Inkább most spórolok és abból a pénzből veszek ki normális albérletet és az itt keresett pénzt élem fel,aztán addig lesz annyi,hogy tovább tudjak ott jól élni.

Egyébként a Budai lakást nem venném meg csak bérelném..

Lakást sosem vennēk, inkább kertes házat.

Mégha a fizetésem felét fel is kell élnem,ott még mindig többet tudok elrakni,mint itt!

2015. dec. 28. 22:05
 20/22 anonim ***** válasza:

Ami fontos beszéld az ország nyelvét ahova mész. Mert ha ez nem megy már buktad is a mutatványt. Fölösleges bármit is számolgatnod akkor. A luxust nem tudod megteremteni, de egy jobb életet igen. Helyedben ha így gondolkozol nem lakást, vagy házat vennék majd a pénzből, hanem egy saját vállalkozást indítanék. Ezzel függetlenedni tudsz ha jól megy, és később vehetsz a haszonból saját házat. Amit kiszámolgattál összegeket hát... Én azt mondom ha szerencséd van akkor jön össze kb. 18-20 millio forintban 5 év alatt. Ehez kb 1700-2000 euro havi netto kell. Egy idő után ugyis költeni fogsz jobban mint otthon, megváltozik a gondolkodása az embernek. Szemrebbenés nélkül ki fogsz adni akár 1000 eurot hobbira néha. Jó autó is kell mert nyilván nem a szakadt opel astrával fogsz hazajárkálni. Minden csak a szerencsétől függ és tőled, hogy mit teszel le az asztalra, mit áldozol fel miért...

Egyébként több olyan embert látok akinek 5 év külföld után nem hogy 18 milliója de még 2 je sincs...

Most kapásból csak egy embert tudok aki 6 év után úgy áll hogy budapesten meg egy másik városban is vett egy-egy lakást és kiadja őket. Persze neki is van autó abban is benne áll vagy 5-6 ezer eurója.

Nagyon sokan elbasszák a pénzt, azért mondtam hogy rajtad áll a dolog.

Nekem a 4 éves mérleg 50000 eurónál áll,készpénzben meg autóban, motorban, szerszámokban összesen.

Mostanra jutottam el viszont egy olyan szintre hogy mivel lelkileg megvisel a kinti munka, elég sokat kezdek kiadni magamra hogy jobban érezzem magam. Sportokra, ruhákra, utazásra. Ezért meg fog torpanni kicsit a pénz gyarapodása de nem izgat már. Van elég tartalékom ha bármi is történne, valamint már igy is túlteljesitettem amit el akartam érni, a többi már csak ráadás.

2015. dec. 29. 01:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!