Laboratóriumi technikus végzettség mennyire keresett itthon, illetve külföldön? Megéri elvégezni?
Terveim szerint megszerezném a szakmát, utána 2 évet dolgoznék itthon és közben tanulnék nyelvet, majd kimennék dolgozni külföldre pár évre ezzel a végzettséggel. A továbbtanulásra kéne a pénz amit félreraknék külföldön. (Mert nehéz a szak ahová jelentkezni szeretnék, csak nappalin indul, és drágák is a félévek.)
Ez így megvalósítható lenne szerintetek? Vagy válasszak másik szakmát, keresettebbet? Melyek lennének azok, amik megérnék?
Vegyipari technikus, ahogy olvastam itt az oldalon, műszakibb, de nem vonzanak a műszaki dolgok. Továbbá, nem káros az egészégre ez a vegyipar?
Úgy tudom, kimenni külföldre dolgozni mindenképp valamilyen végzettséggel, munkatapasztalattal érdemes.
Egyelőre ott tartok, hogy érettségim van, közepes angol tudással.
21f
250-300 nettó na azért az nem jellemző ezzel a szakmával. Műszakban talán ha éjszakázol állandóan.
Ez a pénz inkább mérnök fizetés már. Technikusok 200-250 bruttó közt keresnek nálunk, normál munkaidőben.
Ami viszont fontos csak akkor válaszd ez a szakmát ha vagy továbbtanulsz utána, vagy ha semmi ambíciód nincs. Továbbtanulás alatt minimum msc-t értem. Nálunk a bsc végzettségüeket is csak technikusi pozícióra veszik fel mert nem tekintik diplomának a bsc-t...
Technikusként nincs se előlépési se továbbképzési se semmi lehetőség, gyakorlatilag betanított munka... Szóval vigyázz, hogy meg ne ragadj ezen a szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!