Vállalnátok egy hajó pincér munkár a jobb létért egyedülállóként?
Az elmúlt napokban ezen gondolkodom,de egy kicsit már a gondolatától is félek. Teljesen " egyedül" idegen országokban.. Folyamatosan hajó.
Az alkalmazottak szállása nem éppen luxus.. Pl a hajó alján ablakok nélküli kabin.. Több ágyas szobák..
Havi 4000 dollár jelenleg 1.152.000ft
10-12 esetleg 14 óra munka.. 7/7 nap munka..
De ahogy elképzelem,hogy a hajó megérkezik Dubaj partjaihoz és kinézek az ablakon és egy gyönyörű hely fogad..
Igaz,hogy a jólétért,sok pénzért keményen meg kell dolgozni es jelenleg úgy érzem, lelkileg nem bírnám ezt. Ti mit válaszolnátok,ha esetleg egy ilyen munkára kérnének fel?
Vagy keressek inkább hazait vagy esetleg külföldi,de szárazföldi munkát? Már ha 1000 eurőt kapokaz is jó,viszont aminimál béres vendéglátói nem éri meg akkormaradok a jelenlegi munkahelyemen,amitöbb,mint a minimál bér és nyugodtabbhely.
21 éves vagyok,szeretném meg alapozni ajövőmet,oda meg pénz kell.
4000 dollár ennyi munkára gyakorlatilag minimálbér.
"Már ha 1000 eurőt kapokaz is jó"
A legtöbb Nyugat-Európai országban nem lehet havi 1000 euróból kijönni.
Ott lehet,hogy 4000 euró vagy dollár apró pénz, de itthon nem. A hajón nehézkes elkölteni és talán felesleges is ott luxus cuccokat vásárolni úgy,hogy mondjuk a hajón ügysem lehet az ember,mondjuk Gucci cuccokban. Valahol azt olvastam az egyik ilyen hajós munkánál,hogy akár az ember a keresete 100%-át elverhwti,mert minden ingyen van.. ( na de talán hagy valami pénzt még is az ember ha a hazautazást fizetni kell vagy bármi más fontos dolgot,ha úgy alakul. De elvileg a haza utatis fizetik.
Meg talán itt a gyakori kérdésen olvastam,de ez folyami hajözás esetében van,ha budapestre érkezik a hajó es leszál,higy szabira megy,és mondjuk 2 hét mulva vissza áll a munkába,akkor mondjuk németországig kell menni,higy vissza szálljon? Ha pl arra megy a hajó és ott tart éppen ..
Havi 4000 euró?
Jó lesz az majd 2000-nek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!