Magyarországon miért nem lehet bevezetni az alapjövedelmet?
Szerntem buta ember az aki ellenzi az alapjövedelem bevezetését.
A jubi(UBIE European Basic Income) elnöke alapból megajánlott magyarországnak 200euró havi alanyi jogon járó feltétel nélküli alapjövedelmet (a központi alapból) de magyarország ezt elutasította.Hát (sajnos) ennyire buta ember a magyar.Nem látja be (sajnos a jelenlegi kormány sem)hogy magyarországon nincs munkalehetőség csak alkalmi vagy még talán az se nagyon.Egyre több a szegény.A válság óta annyira átalakult a világgazdaság hogy ma már mindenhol kiváltságnak számít a munkahely és nem jut mindenkinek.Bizony ennyire elszegényedtünk az elmúlt tíz évben, sajnos ennyire rossz ahelyzet.És ez egyre rosszabb lesz.
Kérdezőnek üzenem:
Találtam egy cikket nem (konkrétan) a témához kapcsolódik de ahogy olvastam eszembe jutott az Utrechti és a Finn példa .
A cikkben (többek között)az olvasható hogy hollandiában a szociális segély(ami alanyi jogon jár a egyedülállóknak munkanélkülieknek családoknak stb-nek)675 euró havonta.Gondoljunk csak bele.Ez majdnem annyi mint náluk a minimálbér ami kb 800euró) Kérdezem hol vagyunk mi ettől a színvonaltól?Nálunk a minimálbér kb 100ezer forint ami azt jelenti hogy ha követnénk a holland példát akkor itthon szociális segélynek minimum 60ezer forintnak kellene lennie havonta.Hol vagyunk mi ettől ?Egyelőre messze.Miért? Mert nem küzdünk az alapjövedelem bevezetéséért.A hollandok és a finnek semmivel sem jobbak nálunk csak ők küzdenek érte.Megis lehet nézni mindkét országot hogy állnak az alapjövedelemmel.Hollnadiában(utrecht) és Finnországban jövőre elindul a kisérleti alapjövedelmi program.Ezt nevezem én sikernek.Nem mellesleg ha ilyen országokban (ahol ennyire magasszintű a szociálissegélyezési rendszer hogy közel 700eurót kap egy munkanélküli )bevezetik az egységes európai alapjövedelmet akkor garantálom neked azt hogy magyarországon is be fogják vezetni,(mivel az egységesített EU-s szociális törvény kötelezni fogja az országokat az alapjövedelem bevezetésére) mivel egységes európai alapjövedelemről van szó ami azt jelenti hogy az EU összes állampolgárának JÁR!
utolsó:
Az UBIE egy gittegylet, a mesztelen seggük van. Már hogy a fenébe ajánlott volna fel 200 EUR alapjövedelmet a magyaroknak?! (számolsz te egyáltalán ember, ez évi 24 MILLIÁRD EURÓ lenne, mégis azt ki fizeti ki?)
Esetleg erről dobjál már be valami forrást, mert erős a gyanúm, hogy totális baromságot beszélsz.
utolsóelőtti: nincs munkalehetőség? akkor mégis hogy lehet az, hogy a legszarabb régióban(dél-alföld) is simán találni munkát? persze nem álommeló, 3 műszakban gyárban dolgozni, de aki azt meri mondani, hogy nincs munka, az csak lusta megragadni minden lehetőséget...de ha a legegyszerűbb, nem bejelentett munkát nézzük, szegeden szinte minden pizzéria futárt keres...más kérdés persze, hogy kell hozzá saját jármű, de nem egy óriási érvágás megvenni egy olcsóbb motort...jogosítványnak meg táncsak lennie kéne...aki dolgozni akarna, az tudna.
amúgy én is megnézném ezt az alapjövedelmet...hogy akkor hány szegény lenne...olyanok, akiknek minden másra nem jutna pénze, ugye itt említették többen is, hogy ezzel mindenféle egyéb juttatás megszűnne, és ha orvoshoz kell menni, az is egy 5-10ezer Ft nélkül rád sem néz...megnézném én azt a tartós beteg embert, aki inkább nem eszik, csak hogy elmehessen orvoshoz+a gyógyszereit megvásárolja. jó rendszer lenne...
meg persze kinek lenne kedve dolgozni? persze, hogy csábító, ha kapsz 50ezret, meg még keresel mellé egy 40-50ezer nettót(mert az biztos, hogy egy ilyen rendszer az adók emelésével járna), csak aztán rájössz, hogy azért ennyi a fizetésed, mert van egy rakás ember, aki inkább nem is dolgozik, és neked kell kitermelni az ő alapjövedelmét is...na akkor mondod azt, hogy ha más se, akkor én sem dolgozok...végül így jutnánk sokkal gyorsabban Görögország szintjére...
"meg persze kinek lenne kedve dolgozni? persze, hogy csábító, ha kapsz 50ezret, meg még keresel mellé egy 40-50ezer nettót(mert az biztos, hogy egy ilyen rendszer az adók emelésével járna), csak aztán rájössz, hogy azért ennyi a fizetésed, mert van egy rakás ember, aki inkább nem is dolgozik, és neked kell kitermelni az ő alapjövedelmét is...na akkor mondod azt, hogy ha más se, akkor én sem dolgozok...végül így jutnánk sokkal gyorsabban Görögország szintjére..."
Ha egyre kevesebben akarnának dolgozni, a cégek kénytelenek lennének emelni a béreket. Lehet a vezetőség csak 5 évente cserélhetné ezentúl a luxusautóit, nem 3 évente, mint eddig, de a vállalkozások nagy része tudna emelni a béreken, ha akarna. Végre ismét az emberek válogathatnának a munkahelyek közül, mint ahogy az öregek mesélik a régi időkről, nem a cégek válogatnak a sokszáz jelentkező közül. Kicsit meg kéne becsülniük a dolgozókat, nem csak emberi sorsokkal dobálózni.
Másrészt én támogatom az alapjövedelem bevezetését, cserébe viszont el kellene törölni a táppénzt, munkanélküli segélyt, gyes-t, illetve nyugdíjakat is csak minimális mértékben kellene adni.
# 16/16 nak
Hát ez valóban elég komoly probléma hogy a magyar cégek még válogatnak is.(Pedig nincsenek olyan helyzetben hogy nagyon válogathatnának)
Nem veszik észre hogy a magyar munkaerőpiacon már csak maradék eddmegleves van.(mivel innen már mindenki lelépett)Eszinemeszi ez van.Egyáltalán nincsenek magyarországon abban a helyzetben a munkáltatók hogy megengedhessék maguknak azt a luxust hogy csak úgy válogassanak a munkaerőből.Ezt nyugaton megtehetik a cégek és a fejvadászok de itt nem.
Örülniük kellene annak hogy egyáltalán van még valaki aki ebben a nyomoroék országban jelentkezik hozzájuk azzal a céllal hogy dolgozni szeretne aprópénzért.Ha nem kell a munkáltatónak a magyarmunkaerő(és még válogat is)akkor egyen sz.rt.
# 6/17
Szerintem te súlyosan hüje vagy ;-Đ
Aláirtam a peticiót meg irtam nekik egy levelet hogy miért lenne fontos magyarországon az alapjövedelem bevezetése
Tök jó még válaszlevelet is kaptam :-)
Avaaz usually sends about one email per week, offering a chance to take action on an urgent global issue. If this was an error, or you would prefer not to receive email from Avaaz, click here to unsubscribe or email unsubscribe@avaaz.org.
Thank you for signing my petition: Our chance to end poverty!
Every single person who joins strengthens our call for action. Send the email below to friends and family, and post this link on your Facebook wall:
Click to share this petition on Facebook
Let's make change together,
Koen
---
Here's the petition for forwarding to your friends:
Our chance to end poverty
It’s infuriating -- the world has never been wealthier but the gap between rich and poor is growing every day. But there is a way out: it’s called Unconditional Basic Income and experts say it can completely eradicate poverty!
Throughout the years, many Nobel Prize-winning economists have proposed this form of social security as the answer to poverty and societal problems such as soaring healthcare costs. Politicians are afraid to speak out because it’s often misunderstood, but EU citizens have decided to challenge this with a call for more research on this promising, unique and bold solution!
When 1 million of us show our support, we will deliver this petition to the European Commission with the demand that it acts on resolutions concerning basic income that were already adopted by the EU Parliament in 2010. Sign here and share it with all your friends and family to make sure that our politicians can no longer ignore this solution to poverty.
Azt irják hogy dühitő és felháboritó hogy mára mekkorára nőtt a szakadék gazdag és szegény között meg azt hogy a világ soha nem volt még ennyire gazdag mint most
Nóbel dijas közgazdászok évek óta javasolják ezt a fajta szociális biztonságot.az Európai bizottság elfogadott 6 alapjövedelemet érintő állásfoglalást 2010ben.eddig 285ezer aláirás jött össze és ha meglesz az egymilló körüli akkor az Europai bizottság újratágyalja az alapjövedelmi programot.
PS - Over 285.000 signatures have already been collected in an official EU petition that has now been closed (the ECI-UBI). Let’s continue the effort!
[link] ?ttMbakb
# 15/
Az első cikk arról szól, hogy még ahhoz sem tudtak elég aláírást összegyűjteni, hogy benyújtsák az EURÓPAI BIZOTTSÁGNAK a JAVASLATOT, hogy az EU (tehát nem a gittegylet, hanem az EU tagállamok) kötelezővé tegyék az alapjövedelmet.
A második cikk gyakorlatilag nem szól semmiről.
Megkérdezem tehát ismét, magyarul:
Mikor történt ez meg?:
"A jubi(UBIE European Basic Income) elnöke alapból megajánlott magyarországnak 200euró havi alanyi jogon járó feltétel nélküli alapjövedelmet"
Erről leszel szíves belinkelni egy hiteles írást. Gondolom egy ilyen nagylelkű felajánlás nem maradt sajtóvisszhang nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!