Mennyit keresnek kisvárosban az alábbiak? Sokat kérhettem?
pénzügyi ügyintézőt kerestek német aktív nyelvismerettel egy kisebb, külföldi érdekeltségű magáncég
140 nettot mondtam igénynek. ezt soknak találhatják?
ill egy másik magáncég keres egy személyben bérszámfejtő- könyvelőt. ők mennyit fizethetnek saccra?
közgáz diplomám van
aktív németny. ism. van
gyakorlat van (ami nincs megjelölve elvárásként)
Ha állami szféra, akkor ott a bértábla, akár reális, akár nem.
Vidéki kisebb magáncégnél meg egyáltalán nem lehet tudni. Vidéken kevés az állás, ezért nettó 100.000-ért is találnak embert. Én viszont annyiért nem vállalnám. Szerintem nem kértél sokat, ennél kevesebbért már megalázónak éreznéd dolgozni, nem? Elég szomorú, hogy az lett a divat, hogy azt veszik fel, aki mindenkit alullicitál. A végén még mi fizetünk, hogy dolgozhassunk.
Én vidéki multinál, angol nyelvtudással, közgáz diplomával, tapasztalattal 320.000 bruttót kaptam, plusz 15.000 cafeteria, és 100 % benzinköltség. Na, ezzel nagyjából meg is voltam elégedve. Sajnos csak határozott idejű szerződésem volt, így miután lejárt a fejvadászok megmondták, hogy ez irreális, ennyit nem fogok máshol kapni. Olyan bruttó 250.000 körül adnak általában. Nekem ez a legalja, amennyiért hajlandó vagyok dolgozni. Ha ennél kevesebbet ajánl a cég, akkor nem is érdekel. Csak az a baj, hogy egymás idejét vesztegetjük, hogy ennyire titkolóznak a bért illetően. Legalább az interjún mondanák meg, az ember szeretné tudni, hogy a szakmai tudásával van baj, vagy a bérigénnyel. Persze nekik is ciki bevallani, hogy nem tudják megfizetni a jó szakembereket.
Utolsó vagyok,még annyit, hogy a nyelvtudás, ha kérik is a hirdetésben azért meg szokta dobni az árat. Elég sok érettségizett ember van egy okj-vel, aki 100.000-ért megcsinálja, de kevesebben beszélnek nyelveket, pláne a németet. Az már magasabb bérkategória.
Én már nem is jelentkeztem olyan helyre, ahol nem kértek nyelvtudást, mert gyakorlatilag azt bárki be tudja tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!