Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Váltsak kényelmes, biztonságos...

Váltsak kényelmes, biztonságos munkáról kihívásokkal teli kemény melóra, több mint másfélszeres fizetésért cserébe?

Figyelt kérdés
A jelenlegi munkámmal nincs bajom, de továbblépni nem tudok, tulajdonképpen kimaxoltam. Jól is fizet (a magyar átlagbér sokszorosát). Most kaptam egy mesebeli ajánlatot, és a kezdeti lelkesedés után picit megijedtem: nagy kihívás lenne (de talán nem teljesíthetetlen), és kevésbé barátságos közegben kellene dolgoznom, nagyobb nyomás alatt. Ti mit tennétek a helyemben, és milyen szempontokat vennétek még figyelembe? Az ajánlott meló karrier szempontból is előnyösebb.
2015. dec. 16. 15:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Munkahely biztonsaga egy illuzio, barmikor lapatolhatnak es minel tobbet vagy egy cegnel (ergo annal tapasztaltabb vagy es ezert nagyobb bert kapsz), annal valoszi, hogy te leszel az egyik szerencses nyertes a kovetkezo leepitesnel.

En szeretem a kihivasokat es fontos szamomra a fejlodes, ezert egy percig sem haboznek, pattannek, de csak miutan alaposan utananeztem az uj cegnek. Lehet, hogy masfelszereset fizetik, de masfelszer annyit kell dolgoznod fizetetlen tulorakent.

2015. dec. 16. 16:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ugyanazt a véleményt osztom mint az első hozzászóló. Lehet hogy a mostani stabil, de ha nincs kihívás, nincs előre lépési lehetőség, nincs semmi motiváció, akkor egy idő után kiégsz.

Az új helyen lenne fejlődési, tanulási lehetőség, kihívás, ami előre viszi az embert. Mivel a mostani fizetésed is jól fizet, az új is feltételezem legalább annyit, vagy többet. Vagyis van egy jól fizető szakmád.

Ha valami miatt nem sikerülne alkalmazkodnod az új helyzethez, akkor még mindig előtted a lehetőség egy újabb jobb után nézni, de ha megragadsz egy helyen, akkor nagyon hamar ki fogsz égni,l és ott lesz a kis ördög hogy mi lett volna ha...

Én nem haboznék a helyedben.

2015. dec. 16. 17:09
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bátorító válaszokat!
2015. dec. 19. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!