Pénzügyi elemzőkhöz kérdés?
Pénzügy szakon tanulok, érdekel az elemzés, aki ezzel foglalkozik, megírná a tapasztalatát, véleményét, hol dolgozik ( persze nem cégnév, hanem helység), fizetés, elvárások, szereti-e, stb.
Előre is köszönöm!
Elemzőként 8-9 éves dolgoztam egy alapkezelőnél, akkor 300 ezer bruttó volt a fizetésem. Utána dolgoztam még jó pár helyen, igaz már nem elemzőként, de tudom, hogy mennyit kerestek. A junioroknak nagyon kevés pénzt adtak, kb. 150 ezer bruttót 3 évvel ezelőtt, 3-5 éves gyakorlattal már 3-500 volt a fizu, és aki szenior volt sok éves (min. 8-10 év) tapasztalattal, az kapott bruttó 6-800 ezret. Van olyan elemző, aki hét számjegyű fizetést visz haza, de ez elég ritka, és csak sok év után, és olyan helyen, ahol nagyon megbecsülik.
Nem tudom, most milyen elemzői állásokba lehet elmenni. Brókercégeknél szerintem kemény a munka, rövidek a határidők, és biztos, hogy nem fizetnek túl sokat az elején.
Ha egy alapkezelőhöz mész el elemzőnek, akkor nem külső ügyfeleknek csinálsz elemzéseket, hanem belső használatra. Valószínűleg kevesebb dolgot kell elemezni, sokkal észszerűbbek a határidők, és jobban is megbecsülnek. Itt kisebbek a csapatok, mint a brókercég oldalán általában, ez is más munkahelyi légkört eredményez.
Aztán vannak még hírportálok, ahol valószínáleg a legdurvább a helyzet, naponta több "elemzést" = cikket kell megírnod, így sokszor kell felületes munkát végezni, ezért ezzel tanulsz a legkevesebbet.
Remélem ez segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!