Miért rúg ki a cég olyan embert aki bejelentette a távozását és magától is elmenne? És így még végkielégítést is fizethet?
A cégnél az egyik dolgozó rendes akart lenni a céggel (de miért? Én aztán nem lennék rendes ezzel a trágya céggel..) és bejelentette előre: talált úgy helyet így 3 hónap múlva beadja a felmondást.
A főnök nem értem miért marha rosszul viselte és közölte: nem mondhat fel. Ő rúgja ki. Most. Tessék itt a felmondás.
A munkatárs meg vállat von. Végkielégítést kap ha neki mondanak fel + a felm idő felére fel van mentve a munkavégzés alól, így triplán jól jár. A végkielégítéssel együtt többet kap mintha 3 hónapot még dolgozna + be se kell jönni már csak 10 napot… a hülyének is megéri.
Csak nem értem: a cégnek ebben mi a biznisz? A főnök tényleg ekkora segg? Van egy ember aki menne magától, de előre szól és még hónapokig számíthatnánk a munkájára ez idő alatt bőven lehet helyére embert találni. De nem, ő kirúgja a cég fizeti a végkielégítést + még ember se lesz és van rá 10 nap hogy pótoljuk.
Ekkora segg hogy lehet valaki?

"A főnök tényleg ekkora segg?"
Valószínűleg igen. Nem akart együtt dolgozni egy olyan emberrel, akiről tudta, hogy ott hagyja a céget. Ennyi. Szerintem sem normális, de van ilyen. Ha ő inkább fizet, hogy ne lássa az arcát, akkor fizessen.

Minden jóban ott az ördögi.
Mivel én nem az említett főnök vagyok, csak találgatni tudok:
- a főnök hiúságát porig alázná, ha önként válna meg az a dolgozó a cégtől, aki munkájára eddig szükség volt;
- ha valaki felmond, mindenki más úgy értelmezi, hogy alapos indoka volt rá, ám ha kirúgják, az olyan gondolatokat ébreszt, hogy valamit nagyon nem jól csinált;
- a leírtak miatt is szivesebben alkalmaznak olyat, aki előző helyen felmondott, mint azt, akit kirúgtak.
.
Az említett főnök ezzel a húzásával esetleg "alátenni" akar(t) a volt dolgozójának - és az az ő mentalitásának megfelelően minden pénzt megér.

# 5
Ugyan, hol írtam, hogy dokumentálják?
.
A mostani főnök ferde lelkületére akartam rámutatni, de úgy látszik, erre nem vagytok vevők...

dubitus
A mostani főnöknek ezzel maximum az ostobaságára tudnál utalni..
Oké, kirúg - és?
SEMMILYEN nyoma nincs. Ha én nem vallom be a "miért hagyta ott az előző munkahelyét" kérdésre a következő állásinterjúmon, hogy kirúgtak akkor soha az életbe nem tudják meg - ha csak meg nem keresik az ex főnököt. Ha meg megkeresik akkor meg úgy is úgy tesz alád, ahogy akar, nem kell hozzá kirúgnia!

Van nyoma!
A főnök megkeseredett, félresikerült lelkében.
Az említett főnököt más nem érdekli, csak hogy ő elégedett legyen - önmagával.
Őt nem lehet otthagyni. Ha mégis meg akarja tenni valaki, akkor még előtte kirúgja az illetőt.

Okés, tehát sehol nincs nyoma.
Akkor minek írsz olyan ostobaságokat, hogy "senki nem alkalmaz szívesen" meg ezzel "alátesz" A dolgozónak?
Saját magával cseszik csak ki, senki mással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!