Rendes felmondásnál hogy utaljak rá hogy a végkielégitést megitélhetnék számomra?
Szerintem olvasd át az MT-t.
Nem értem, hogy kik szavazzák meg? Felmond egy alkalmazottam, de még megszavazok neki 1 havi végkielégítést is? Vagy hogy gondolod?
Végkielégítés csak abban az esetben jár, ha minimum 3 éve dolgozol a munkáltatódnál, és ő szünteti meg a munkaviszonyod felmondással.
Végkielégítés akkor jár, ha a munkáltató mond fel a dolgozónak, és van annyi munkaviszonya nála, amely arra feljogosítja. Ez legalább 3 év megszakítás nélküli munkaviszonyt jelent ugyanannál a munkáltatónál.
Végkielégítés akkor is jár, ha egy közös megegyezéses munkaviszony megszüntetéskor ebben állapodik meg a két fél.
Végkielégítés akkor is jár, ha a dolgozó szünteti meg a munkaviszonyát azonnali hatállyal, és az azonnali hatályú felmondását jogszerűen tette meg.
Akkor jogszerű, ha az azonnali hatályú felmondásának indoka teljesen fedi a munka törvénykönyvében leírt szigorú kitételeket és az előírt határidőket is betartotta a dolgozó a szerződése felmondásakor.
A munkáltató abban az esetben, ha úgy ítéli meg, a dolgozó azonnali hatályú felmondása nem volt jogszerű, bírósági per keretén belül kereshet jogorvoslatot rá, akár kártérítés követelésével is.
Ha Te mondasz fel, nem tudom, hogy melyik munkáltató lenne olyan bolond, hogy önként fizessen végkielégítést akkor, amikor nem köteles rá...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!