Hazánkban mennyire gyakori, hogy azért nem kap meg egy állást, mert "idős" az ember?
Unokatestvérem 35 éves és többek közt ruházati eladói végzettsége is van.
Munkát keresett ebben a szakmában,de több helyen is elutasították azzal a címszóval,hogy öreg,és emiatt nem vették fel.
Hallottam olyan esetet is,hogy 50 éves villamosmérnök,aki angolul és németül is beszél perfekt,szintén nem talált jó ideig a szakmájában munkát mivel "öreg" és inkább felveszik a céghez a 20-on vagy 30 éves mérnököt,akinek ráadásul kevesebbet is kell fizetni.
Hazánkban mennyire gyakori,hogy az ember a kora miatt nem kap munkát?
a fiatal azért nem kap, mert nincs gyakorlata
a középkorú(20-40), mert gyereke van/lesz
az idősebbek meg talán nem elég tanulékonyak, rugalmasak
" és többek közt ruházati eladói végzettsége"
Na ahhoz is sok tudas kell. xD
" azzal a címszóval,hogy öreg,és emiatt nem vették fel"
Innen tudni, hogy kamu kerdes.
Én szerintem se számít idősnek,de sajnos szó szerint ezt mondták neki,hogy öreg ebbe a ruházati üzletbe és ezért nem kell.
Szerintem is inkább diákokkal csináltatják meg ezeket a melókat.
Nem mindenki mehet államtitkárnak,valakinek ezt a munkát is el kell végezni.
Egyébként meg miért lenne kamu kérdés? Ha nem tetszik nem muszáj kommentelni.
"Nem mindenki mehet államtitkárnak,valakinek ezt a munkát is el kell végezni."
Es van is, aki elvegezze, ezzel mit akartal mondani?
"Egyébként meg miért lenne kamu kérdés? Ha nem tetszik nem muszáj kommentelni."
Nem mondhatjak ki nyiltan, hogy a kora miatt nem veszik fel, mert az diszkriminacio, amit torvenyellenes: [link]
Elég gyakori, 45 éves nő vagyok (diplomák,felsőfokú nyelvtudás, 20 év munkatapasztalat), túlképzettnek és öregnek találnak.
Unokatesóm (szintén diplomás), 37 éves, ő is valszeg már a kora miatt nem kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!