Mik azok a szakmák, amikkel az Egyesült Államokban jól meg lehet élni?
Éppen pályaválasztás előtt vagyok. Igazából szinte mindenre fogyékony vagyok. Egyedül a természettudományok nem mennek, szóval azokat ne nagyon, de azon kívül tényleg szinte minden.
Egyetemre nem való vagyok, tehát elsősorban szakközép+OKJ a cél.
"Egyetemre nem való vagyok, tehát elsősorban szakközép+OKJ a cél."
Felejtos, nem fogsz vizumot kapni, szakmunkasokbol van ott is eleg, magasan kepzett szakemberekbol van hiany, mint pl. programozokbol.
"Egyetemre nem való vagyok, tehát elsősorban szakközép+OKJ a cél."
Ezekkel itthon sem kapsz munkát, az USA-ba meg be sem engednek.
#3: Már elnézést, de nekem úgy tűnik, hogy nagyon lebecsülöd a nem felsőfokú képzettséget. Ezzel most kb azt mondod, hogy csak diplomásként kaphatsz munkát. Szerinted véletlen nehezítik meg ilyen mértékben a felsőoktatást? Semmi olyan nincs a háttérben, hogy közel sincs szükség ennyi bölcsészre meg hasonlókra?
Ez egy hülyeség, hogy szakmunkásként nem kapok munkát. Jó szakmunásra mindig is szükség lesz. Csak itthon a bérezésben ezt nem igazán becsülik meg, szóval úgy döntöttem, hogy máshol próbálkozom majd.
USA akkor kilőve. Esetleg más angol anyanyelvű ország?
Azért, mert önmagában az egyetemi papír sem ér semmit. El lehet menni vele nettó 130-ért szöszmötölni és kész.
Egy OKJ-s képzéstől még nem leszel jó szakember, ahogy egy egyetemi képzéstől sem. Ne legyenek illúzióid, egy képzés elvégzése segít, de nem lehet rá támaszkodni.
Nem akarlak elkeseríteni, de OKJ-s szakmunkásként szinte biztosan nem kapsz zöldkártyát az USA-ba, ha nincs kint rokonod vagy nem tudsz kihasználni valamilyen más kiskaput.
Lásd:
Nagyon komoly, törvényben szabályzott feltételei és költségei vannak annak, hogy egy cég téged alkalmazzon és ne egy amerikai állampolgárt. Ha nincs valamilyen nagy értékű, speciális tudásod (ezeket pedig jellemzően egyetemre vagy doktori képzésre építve lehet megszerezni), akkor esélytelen a dolog.
A helyedben inkább az Európai Unión belül gondolkoznék, ha már külföld a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!