Mit feltételez egy cégről a heti fizetés? Azt hogy olyan a munkaerő fluktuáció hogy nem éri meg havi fizetést adni mert egy átlag dolgozó egy hónapot se tölt ott?
De továbbra is tartom: se 60ból se 70ből de még 90ből se lehet megélni. Az amit egyesek "élet" címémn prodiukálnak az nem élet az vegetáció hosszú agonizálás túlélés.
Ha én azon töprengek, hogy ha moslékon élek egész hónapban sehova se megyek semmit nem engedek meg magamnak és akkor TALÁN be tudom fizetni a villanyszámlát... ez nem élet. Ezek élőhalottak, agonizálók.
persze, hogy meg lehet, és nem is kenyéren meg vízen!
de a kérdező szerint "baromság" mindenki tapasztalata, pedig én sem 1-2 éve dolgozom.
Képzeld, ezen a jelenlegi munkahelyemen már 11 éve dolgozom. Az ország legnagyobb energiaszolgáltatója. És minden egyes héten van új pályázat! Igen, ekkora a forgás! De nem csak itt, hanem a többi munkahelyen is.
Neked nincs még munkatapasztalatod, de úgy látom, élettapasztalatod sem.
Elképzeltél valamit, hogy hogy kéne működnie, de az nem a valóság. Most, hogy szembesülsz a valósággal, nem vagy hajlandó elfogadni, hárítasz, hisztizel mint egy 5 éves. Pedig ez van.
Nem olyan régen, tavaly érettségi környékén csinált az egyik tévécsatorna egy riportot a végzősökkel, hogy ki mennyiért menne el dolgozni.
Nem végzett mérnökökről beszélünk, hanem 18 évesekről.
A riport arra próbált rávilágítani, hogy mennyire nincsenek tisztában a pályakezdők a reális, elvárható bérekkel. Kb. olyanokat nyilatkozgattak, hogy "nettó 150 alatt ki sem kelek az ágyból", meg hogy "2-300 ezerért elmegyek egy nagy céghez"
Ilyenkor az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen.
Anyám, ez a jövő???? Mert akkor nekünk végünk!
Egy fiatal, aki még semmihez sem ért, semmi munkatapasztalata nincs, semmi végzettsége nincs, de ő dirigálna egyből, minden neki áll feljebb.
Nálunk is hasonló a kezdő bér a kezdőknek.
DE lehet ám feljebb lépni! Senki sem tart vissza! Csak dolgozni kell érte!
Szerintem ez a követeléskezelős főnök szándékosan ilyen, és nem csinálja rosszul. Már az elején ki kell szűrnie, hogy ki az, aki nem való oda. Nem egy nyámnyila muja kislányra van szüksége, ezt ő is jól tudja. Lehet, hogy elhajt 30 próbanapos dolgozót, de akkor is megéri, mert végül megtalálja azt az egyet, akire szüksége van.
Egy határozatlan, egérhangú gyerek nem való oda, aki nem tudja leállítani a dühöngő ügyfelet. Ugyanígy egy flegma hisztérikának sem ez a megfelelő állás.
Ha valakinek fekszik ez a meló, simán el tudom képzelni, hogy a 3 hónap próbaidő után jelentős emelést kap.
És tudod, miért? Mert egy olyan ember, aki jól végzi ezt a munkát, akár hetente milliókkal, tízmilliókkal több kintlévőséget tud behajtani a főnökének, aki ezt díjazza. Mert a főnök is jól tudja, hogy ez az ember kell neki.
Na az ilyet akarja majd megtartani, nem a hozzád hasonlót, aki már a legelején feltételeket szab, meg kevesli a bért!
Azt is elárulom, hogy pontosan az ilyen cégeknél, ahol valamitől függ a bevétel, ilyen helyeken divat a jutalék, meg a prémium! Ahol nem fix a bevétel, hanem rajtad múlik, hogy jövő héten 650 ezret vagy 3 milliót sikerül behajtanod.
Ha a főnököd azt látja, hogy az eddigi dolgozói heti fél milliót sem hoztak, de az új lány heti 2 millió felett produkál, akkor annak meglesz az eredménye. De idáig el kellene jutni, ami a te hozzáállásoddal nem fog működni.
"nettó 150 alatt ki sem kelek az ágyból"
NAGYON helyes hozzáállás! ha midnenki ezt követné nem lenne munkáltató aki 70-80-ért tud dolgoztatni. Mert ha az a cég egyszerűen senkit se találna aki elmenne neki dolgozni szarért húgyért akkor csak kénytelen lenne emelni mert dolgozó az kell.
De amíg a csomó segg birka olyan hülye hogy 5 ft-rét nyalja a padlót a főnök előtt addig a cégek ezt ki is használják. De ha senki se lenne erre hajlandó a cég választhatna: vagy bezárja a boltot vagy ad NORMÁLIS fizut.
Tiszta röhej hogy két éve kint voltam osztrákoknál takarítani két hét, átadás előtti irodaházat kellett végignyalni, és 180.000 a kezembe a kettő hét takarításért.
Két hét 180 és nulla szaktudás meg diploma még németül se tudtam!!!
Na ennyi. Ez fizetés.
hát akkor menj vissza!
annyira, de annyira unom már ezt a hozzáállást, hogy ha senki se menne kevés pénzért, akkor jobbak lennének a fizetések!
meddig akarod még áltatni magad ezzel? ez egy utópia, nem valósulhat meg SOHA!
kb. annyi értelme van, mint reálisan beszélgetni az időutazásról, vagy hogy holnaptól átköltözünk egy másik bolygóra.
a gazdaságunk ilyen, és kész. akinek nem tetszik, el lehet menni. igen, kint többet lehet keresni. de ugyanúgy át is verhetnek, nem 1-2 példa volt és van rá, hogy ottmarad az ember egy fillér nélkül, és haza se tud jönni. valamint ha itthagyod a családod és mindent, akkor hajrá, menj. nem te leszel az első, nem is az utolsó. én nem tudom megtenni, szóval mindig lesz olyan, aki megy, és olyan, aki marad. ezzel nincs semmi baj.
de hogy máról holnapra mindenki felmondjon, aki minimálbért keres, ez egy vicc. van fogalmad róla, hány ember holnapi kenyere függ attól, hogy be kell-e menni holnap, vagy sem? nem teheti meg, hogy felmond, mert egyik hónapról a másikra él, és akkor nem lenne mit enni, de szó szerint! nem lenne miből befizetni a rezsit. mit teszel a gyerek elé, üres tányért? vagy egyen fényt? sokaknak nincs semmi megtakarításuk, szóval el lehet felejteni ezt az ideológiát.
akik 150 alatt ki sem kelnek az ágyból, azok lesznek a jövő munkanélkülijei. mert ki az a hülye, aki tapasztalat és gyakorlat nélkül ennyit adna egy érettségiért? nem ér ennyit. majd ha még gürizel 5 évet egy egyetemen, akkor talán. mondom, csak talán! nagyon nagyképűek a fiatalok, minden tekintetben, és ez alól a pénz sem kivétel. nem lesz olyan főnök, akinek ez bejön. nem kell meghunyászkodni és megcsókolni a lába nyomát, de némi alázatot mutass már a munkád iránt! különben a kutyának sem kellesz! mint a mellékelt példa mutatja.
fogadd el, hogy ebben az országban ez egy reális bér, ezért a munkáért. akkor is, ha nem így gondolod. tudod, nem ettől függ, hogy te hogy érzed. én befejeztem ezt a témát, mert nagyon fennhordod az orrod, de kb a nagy semmire vagy büszke. tegyél már le valamit az asztalra, mielőtt követelőzöl.
de kb a nagy semmire vagy büszke
???
Hadd kérdezzem meg: ha elmegyek szarér húgyér valahova segget nyalni akkor mire legyek büszke? Hogy egész nap benn rohadok valaho, egy barom aki főnöknek tartja magát ugráltat és kaopom érte a nettó 70-et?
Erre legyek büszke?
Hát a nagy szart.
Ha már segget nyalok legalább jó pénzért.
hát akkor menj vissza!
Ja és hidd el: AZONNAL és abban pillanatban ugranék ha kapnék ajánlatot. És úgy itthangynám ezt a szarhalmot a Csúti Törpével és birkáival együtt hogy öröm lenne nézni.
És még azt is letagadnám kinn hogy magyar vagyok. Mert szégyen a világban magyarnak lenni.
még gürizel 5 évet egy egyetemen
Ja és ahol dolgoztam pár hónapja (teszkó) a dolgozók egy része diplomás volt. Ugyanúgy áru töltöttek pénztároztak mint én. Volt olyan köztük aki nem is egy diplomával tette azt amit más 8 elemivel.
"Ja és ahol dolgoztam pár hónapja (teszkó) a dolgozók egy része diplomás volt. Ugyanúgy áru töltöttek pénztároztak mint én. Volt olyan köztük aki nem is egy diplomával tette azt amit más 8 elemivel."
És ebből mi következik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!