Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik szakmát válasszam?

Melyik szakmát válasszam?

Figyelt kérdés
14/f vagyok, 8.osztályos el kellene döntenem melyik szakmát válasszam, de nem tudok dönteni. Melyik memnyit keres itthon? És külföldön? Ti melyiket választanátol? Szakács/pincér/turisztikai? Azon is gondolkoztam, hogy pár évig dolgozok a szakmában és elmegyek ingatlaneladónak

2015. nov. 19. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia,

Én azt javaslom azt válaszd amiben jól érzed magad, szeretnéd csinálni, de a fizetés sem az utolsó szempont.. Ezeknek a kombinációja fogja kiadni a tökéletes szakmát/hivatást számodra

Én például pilóta szeretnék majd lenni, nekem ez az "álmom" mert számomra a repülés, maga egy repülő irányitása katartikus élményt nyújt, és még pénzt is kapsz érte, nem is keveset :) jelenleg is spec. mat-fiz gimibe járok emiatt, aztán irány az egyetem és onnan már egyenes út :)

Ha neked nincs annyira kedved tanulni, vagy nem vonz az egyetem akkor tanulj olyan szakmát ami neked a legélvezetesebb de nem is fizet olyan rosszul.

Egyet jól jegyezz meg: Legalább 2db B2-C1 nyelvvizsga, ajánlott Angol-Német, Angol-Orosz ,ugyanis hogy Magyarországon nem élsz meg szakmákból az biztos...

2015. nov. 19. 18:18
 2/6 anonim ***** válasza:

Vendéglátósból ingatlan ügynök... elég szomorú lenne :-))

Az itthoni fizetésnek 3-4 szeresét kapod meg kint + jobbak a munkakörülmények is, de az biztos, hogy leginkább affinitás kell a szakács/felszolgáló munkához.

Az "átlagos" ingatlan ügynöknek meg sokszorosát fixen, mivel azok kényszervállalkozók sok esetben. Tehát, nem hogy kiszámítható fizetésük nincs havonta, hanem maguk fizetik a költségeiket.Vállalkozni tudsz a vendéglátós keresetekből, de hogy ingatlanozni megérné... (hacsak nem ingatlanfejlesztő lennél nagyobb tőkével) nem hinném.

2015. nov. 19. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezert nem szeretem az oktatasi rendszert. Egy ennyi idos ember, plane ha keson ero, nem tud donteni, a szulom meg ugye....

Palyavalasztasi tanacsadot mindenkepp keress fel.

Voltam ingatlanos, sulibol kikerulve. Nincs bejelentes, csak jutalekert dolgozol es lehet tobb honapig nem adsz el napi 10 ora meloval. Hetvegen is ugranod kell az ugyfelhez. Ja es az emberek utalnak, engem telefonba mindennek lehordtak, mikor meghallottak, hogy ingatlanozom.

Olyat csinaln, amit szeretsz, es tanulhatsz uj szakmat is. De ha elsore jol valasztasz csak nyerhetsz vele.

2015. nov. 19. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:

" jelenleg is spec. mat-fiz gimibe járok emiatt, aztán irány az egyetem és onnan már egyenes út :) "

Igen, ha van 10-15 millió forintod a vizsgákra.

2015. nov. 20. 05:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ha teheted, akkor tanulj inkább tovább és ne maradj buta tahó szakmunkás. Hidd el, később jobb lesz neked.
2015. nov. 20. 09:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Azert mert valakinek szakmaja van, nem lesz taho szakmunkas.... sokan azt hiszik ha lediplomaznak, mindent visznek...nincs igy
2015. nov. 21. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!