Melyik szakmát válasszam?
Kezdem megbánni,hogy otthagytam az iskolát(21 éves vagyok egy érettségivel) és bár nem szeretek tanulni a gyártósori fizetésből nem lehet új életet kezdeni.
Milyen szakmák vannak amelyekhez nem alapkövetelmény egy nyelvvizsga? És amit meló mellett le tudnék rakni max 1 éven belül(ha lehet tatabányán)?
A CNC-t illetve az elektrotechnikát kezdtem el de egyik sem az én terepem :/ sajnos nem vagyok jó matekból és a műszaki rajz sem megy.
kérlek segítsetek
Az ilyen barkácsdolgok esetleg. Apukámnak nincs érettségije sem, ablakosként dolgozik. De ott van még például az asztalos munka is, vagy egyéb barkácsdolgok. De igaz, hogyha valaki új életet akar kezdeni, akkor ez nem elég, apukám 130.000 FT-t keres havonta + maszek.
Másik javaslatom a web- vagy játékprogramozás. Interneten rengeteg anyag van hozzá, csak hát meg kell tanulni. Esetleg ha ügyes kezed van, akkor még ott van a webdesign vagy a művészetek. Bár művészetekhez elég sok szerencse és tehetség kell, hogy ténylegesen meg lehessen élni belőle - ez inkább munka mellett hasznos.
Esetleg ha érdekel, még a képszerkesztéssel is jól lehet keresni. Például egyetlen egy bannerért akár 100.000 Ft-t is elkérnek a grafikai stúdiók. Ha csak havonta négy megrendelőd van, akkor már 400.000Ft a fizetésed - de ahhoz tényleg nagyon jónak kell lenned.
Sok szerencsét, remélem, sikerülni fog találni valamit!
17/L
Amit szeretsz is.
Én annó szakács sulit végeztem (mert azok sokat keresnek!), kb 2 szezont dolgoztam szakácsként, utána pultos lettem. Itthon is csak muszájból főzök... (30/N)
Szóval nem mindig csak a fizetést kell nézni pályaválasztásnál!
Én a minősített hegyesztóit ajánlanám.
Ezzel a szakmával mindig el lehet helyezkedni és jól is keresnek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!