Nagyobb osszeget utaltak havi munkaberkent, mint kellett volna. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Ha rajonnek hogy hibaztak, visszafizettethetik velem?2015. nov. 19. 17:23
11/13 anonim válasza:
A jogalap nélküli gazdagodás elévülése tudtommal 5 év, nem három. Aki hármat írt, tud adni jogszabály referenciát?
12/13 anonim válasza:
Mt. 286. § (1) "A munkajogi igény három év alatt évül el."
Na most, én nem vagyok jogász, szóval nem tudom egy ilyen esetre vajon érvényes-e a jogalap nélküli gazdagodás (Ptk. 6:579. §), de jogi fórumokon a 3 éves Mt. elévülésre szoktak hivatkozni.
13/13 anonim válasza:
7-es:
Amúgy nem volt túl nagy összeg, mert hónap végén kezdett, kb 2 ledolgozott napja volt és 20 ezer helyett 200 ezret kapott. Igaz, az is tízszeres, csak azért írom, hogy nem milliós összegről van szó. És ez már kb 5 éve volt, nem kérte tőle azóta sem senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!