Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha azt mondja a (leendo)...

Ha azt mondja a (leendo) fonokom, hogy bejelent napi 4 orara, de magam utan kell fizetnem mindent, az egeszen pontosan mekkora osszeget takar?

Figyelt kérdés
2013. szept. 20. 10:01
 1/5 A kérdező kommentje:
nagyjabol tudom, a pontos osszeg erdekelne:)
2013. szept. 20. 10:02
 2/5 anonim ***** válasza:
57%

Ezt nem igazán értem. Ha bejelent 4 órára (feltételezem minimálbérre) akkor az brutto 49,000 ft. Ebből a nettó fizetésed havonta 32,000 ft, míg a teljes bérköltség durván 30,000 ft. Tehát azt várja tőled a főnököd, hogy fizess vissza neki 30e forintot?! Ez eléggé non szensz kategória.

Ennél még az is jobb, ha nem jelent be, mert akkor összesen 6,600 ft a TB, amit magad után kell fizetned...

Amúgy meg bűzlik az egész.

2013. szept. 20. 12:35
 3/5 anonim ***** válasza:
71%
Kérdés, hogy valójában mennyi pénzt ad. Sok helyen csinálják, hogy adnak neked zsebbe 150ezret, abból visszaadsz neki harmincat, amiből kifizeti a járulékaidat 4 órára, és tökéletesen le vagy papírozva. Igazán hátrányod nincs belőle, az orvosi ellátás ezért is jár, a nyugdíjrendszer meg nagy eséllyel csődbe megy, mire odajutnánk. A táppénz az egyetlen, amit így alig fogsz kapni, de az is csak akkor lényeges, ha beteges vagy. Én például 40 elmúltam, és életemben nem volt még olyan betegségem, ami tovább tartott volna pár napnál.
2013. szept. 20. 15:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Bes,@rás..."bejelent napi 4 órara, de magam utan kell fizetnem mindent..."

Magyarország te mindig tudsz lejebb süllyedni!

2013. szept. 20. 22:17
 5/5 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Elso! Igen, valami ilyesmirol van szo, bejelent, de mivel keteselyes, mennyit hozok a konyhara (egy fodrasz allasrol van szo), igy magam utan kell fizetnen, hogy biztosan megerje neki "tartani" engem, a munkaim utan meg 50% az arbol az ove.

Masodik, igen, mindenhogyan buzlik, de volt mar olyan hely, ahol aztmondtak, 200ezres forgalom felett (nyilvan nekem kellett volna kitermelnem) bejelentenek 4órara (cserebe hetf-pentig 12oraban kellett volna dolgozni, plusz szombat 6 ora..:)) es meg ott is a sajat fizetesembol kerult volna levonasra a 30e.. Es se fixet nem kaptam volna, a munkaim 30%-a az enyem, stb... Azzaz 200ezres forgalomnal 60ezret kapnek, DE minusz jarulekok, maris csak 30:D

Harmadik, igen, ez igy van:) csak sajnos palyakezdokent nem valogathatok, foleg, hogy egyedul elek, nincs, aki tamogatna:) ugyhogy valahol, valahogy el kell kezdeni.

2013. szept. 21. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!