Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 90 nap próbaidő után automatik...

90 nap próbaidő után automatikusan átáll a munkaviszonyom határozatlan időre? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

2009.nov 17.-én írtam alá a munkaszerződésem amiben ez áll:

"A munkáltató a munkavállalót határozatlan időre 2009 nov 17-től alkalmazza.A munkáltató és a munkavállaló 90 nap próbaidőt kötnek........A munkavállaló és a munkáltató a 90.napon közösen felülvizsgálják és értékelik a munkába állás óta eltelt idő teljesítményét,munkavégzés minőségét stb...melyről jegyzőkönyvet készítenek s a munkaszerződés elválaszthatatlan részét képezi!"

Most 2010 márciusát írjuk és én nem láttam még semmilyen jegyzőkönyvet.....Ez azt jelenti,hogy még mindig próbaidőn vagyok,bármikor indokolatlanul kirúghat?

Azért kérdezem mert időközben 7 hetes terhes lettem és nem merem elmondani a Főnökömnek ,mert félek hogy munkaviszony nélkül maradok,mert nem kedveli a terhes alkalmazottakat......

Légyszi segítsetek......előre is köszönöm!

2010. márc. 20. 14:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez azt jelenti, hogy a 90 nap leteltével a próbaidőd lejárt és a munkaviszonyod automatikusan "átment" határozatlan idejűbe.

Ha pl. valakinek a próbaideje lejártával határozatlan idejű a munkaviszonya. A próbaidő 01.25-ével lejár, de a főnök 01.26-án veszi észre, hogy hoppá, akkor már lekéste azt, hogy próbaidős az illető. Szóval ha kirugja már indokolnia kell.

2010. márc. 20. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:

A szerződésed alapból határozatlan idejű volt, csak volt kikötve próbaidő. A próbaidő alatt akár a munkáltató, akár a munkavállaló minden magyarázkodás nélkül felmondhat. Ha ez nem történt meg a próbaidő lejárta előtt, a szerződést már csak felmondással, közös megegyezéssel lehet megszüntetni.

Persze felmondás is több féle van.

2010. márc. 20. 20:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez így csak fél válasz.

Szó van itt terhességről is.

Nem tudom mi a munkád.

Van az MT-ben olyan, hogy együttműködési kötelezettség.

Ez például azt is jelenti, hogy a munkavállalónak is van bejelentési kötelezettsége.

A munkavállalónak vannak jogai, a munkáltatónak pedig kötelezettsége. A terhesség, anyaság esetére is.

Jelentsd be, hogy terhes vagy, gyermeket vársz.

Téged a rendes felmondás ellen védelem illet meg.

Magyarul nem mondhat fel rendes felmondással.

Köteles biztosítani, hogy a munkavégzés az egészségedet, terhességedet ne veszélyeztesse. Stb.

A szülés után további védettség illet meg, ami eltarthat - feltételekkel - akár a gyermeked hároméves koráig is.

Tehát, kérsz az orvosodtól egy igazolást, hogy hány hetes terhes vagy. Ezt lemásolod, az eredetit átveteted a munkáltatóval, továbbá konzultálhatsz az üzemorvosotokkal is, van-e valamilyen fokozott veszélye az általad ellátott munkaának, munkakörnek.

Ha bővebben érdekel, akkor priviben ...

2010. márc. 22. 11:28
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat....Az utolsó hozzászólónak pláne!

Nem végzek semmi veszélyes munkát,irodai asszisztensként vagyok alkalmazva!

Szívesen felvenném priviben a kapcsolatot,csak nem tudom itt ez hogy működik....kiírhatom nyugodtan az e-mail címem,vagy másként is lehet?

Szép napot!

2010. márc. 23. 08:37
 5/5 A kérdező kommentje:
jaajj már látom..... :-D
2010. márc. 23. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!